MOSTAR: Jedna osoba ubijena u blizini zgrade MUP-a

MOSTAR: Jedna osoba ubijena u blizini zgrade MUP-a

U pucnjavi koja se dogodila nešto prije 19h u Ulici Brune Bušića u Mostaru, nedaleko od zgrade županijskog suda MUP-a u Mostaru, ubijen je Marko Maka Radić. Radića je iz vatrenog oružja usmrtio Josip Cvitanović, kako neslužbeno doznaje hercegovina.info.

“U 18:45h u Ulici Brune Bušića u blizini sjedišta MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, dogodilo se ranjavanje sa smrtnim posljedicama. Ubijena je osoba inicijala M.R. iz Mostara. Od zadobivenih ozljeda odmah je nastupila smrt. Policijski službenici sektora kriminalističke  policije, zajedno s nadležnim Tužiteljstvom rade očevid, a za osumnjičenim se traga. Imamo osobu za koju smo uspostavili da je počinila ovo djelo”, rekao je glasnogovornik  MUP-a HNŽ Ljudevit Marić.

Nakon nekoliko sati potrage, policija je uhitila ubojicu Marka Make Radića. U Radića je pucao Josip Cvitanović Cviki. Nakon ubojstva doa se u bijeg, a policija ga je uhitila u Splitskoj ulici.

Nakon pucnjave, na ulice su odmah izašle i jake policijske snage. Također na mjesto ubojstva je odmah stigla i hitna pomoć koja je konstatirala Radićevu smrt.

Radić je za svoju slobodu imao zahvaliti ministru pravde BiH Josipu Grubeši, dužnosniku HDZ-a BiH. On je Radićev transfer u Hrvatsku odobrio  8. listopada 2018. godine, a Radić je u hrvatskom zatvoru tek nepunih dva mjeseca.

U Hrvatskoj na inicijativu Zagreba i potvrdu HDZ-a BiH

Podsjećamo, Radić je nakon dugotrajnog postupka 2011. godine u BiH pravosnažno osuđen na 21. godinu zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, odnosno mučenja, zatvaranja, ubojstava i silovanja u zloglasnom logoru Vojno kod Mostara, te je iz zatvora trebao izaći tek 2027. godine.

Međutim, nakon odluke Županijskog suda Zagreb koji priznao bh. presudu, ali ju je smanjio na 12 i po godina zatvora, Radić je, skrivajući od bosanskohercegovačke javnosti pušten na slobodu 2. prosinca 2018. godine, a što je za Radiosarajevo.ba potvrđeno iz Županijskog suda u Zagrebu.

„Prema dobivenim podacima od Zatvora u Zagrebu, Marko Radić  (sin Franje, rođ. 13.08.1959.), otpušten je 02.12.2018. godine s izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 12 godina i 6 mjeseci. U kaznu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 02.06.2006. pa nadalje”, kazao je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Županijskog suda Zagreb, sudac Krešimir Devčić.

Prethodno je Županijski sud u Zagrebu prihvatio Radićevu molbu te je donio presudu kojom je preuzeo izvršenje presude Suda BiH. Ratni zločinac Marko Radić u Hrvatskoj je ugošćen na inicijativu Zagreba, što je HDZ-ov ministar očekivano i prihvatio, kažu u Radiosarajevo.ba

 

Izvori: hercegovina.info

radiosarajevo.ba

 

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar