Mostar: Počelo snimanje Milićevog filma ‘Mrtve ribe plivaju na leđima’

Mostar: Počelo snimanje Milićevog filma ‘Mrtve ribe plivaju na leđima’

Snimanje filma “Mrtve ribe plivaju na leđima” u režiji Kristijana Milića, a po scenariju Josipa Mlakića započelo je danas u ranim jutarnjim satima u blizini Španjolskog trga, a prva klapa pala je oko 14 sati, nakon čega je upriličeno druženje s novinarima.

Film, u produkciji kuće Eurofilm iz Zagreba i Oktavijan iz Mostara snimat će se tijekom travnja na lokacijama u Mostaru i okolici, a glumačku postavu čine Goran Bogdan, Marinko Prga, Asim Ugljen, Slaven i Mario Knezović, Ornela Vištica, Maja Lasić, Asja Jovanović, Jelena Kordić, Marijana Mikulić, Đorđe Kukuljica, Dragan Despot, Miro Barnjak, Marko Cindrić, Ivo Krešić, Velibor Topić, Mirvad Kurić te brojni drugi.

Producent filma Slaven Knezović je izrazio zadovoljstvo prvim danom snimanja te kazao kako će se u filmu  okušati i 70-tak statista iz Mostara. Prilikom druženja s novinarima najavio je kako će ovaj film otvoriti Desete dane filma u Mostaru, prenosi Fena.

“Vjerujem da ovaj film može djelovati katarzično i pomoći ljudima, prije svega u Mostaru, koji i danas živi kao podijeljeni grad, da zaliječe svoje ratne rane”, istaknuo je Knezović, zadovoljan činjenicom da će njegov rodni grad na mjesec dana biti filmski grad.

Zadovoljstvo nije skrivao ni redatelj filma Kristijan Milić, zbog činjenice da će se u Mostaru raditi i kazališna predstava po istoj knjizi po kojoj on radi film.

“Radi se o puno zanimljivih priča i zanimljivih likova a Josip Mlakić je izuzetno dobar pisac i vjerujem da će film biti uspješan”, kazao je redatelj Milić.

Radnja filma smještena je u poratne godine u BiH provinciji, a jedina poveznica priče je bizarno samoubojstvo koje je zapanjilo gradić.

Tijekom mjeseca travnja snimat će se na području Mostara i okolici na nekim lokacijama u Blagaju i kanjonu Neretve kod Grabovice .

pogled.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar