MOSTAR: Traži se direktor, a da nema privatni interes

MOSTAR: Traži se direktor, a da nema privatni interes

Privremeni Upravni odbor Fonda za zaštitu okoliša Hercegovačko-neretvanske županije objavio je natječaj za izbor i imenovanje direktora županijskog Fonda za zaštitu okoliša sa sjedištem u Mostaru.

Kao uvjeti navedeno je da kandidat nije otpušten iz državne Službe kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojoj razini vlasti u Bosni i Hercegovini u periodu od 3 godine prije objavljivanja ovog natječaja. Kandidat ne smije biti na dužnosti u političkoj stranci, ne smije imati ”smetnji u smislu Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH” te je uvjet da ”nema privatni financijski interes u Fondu”.

Kandidatu treba diploma društvene, biotehničke, tehničke ili prirodoslovne struke te najmanje pet godina radnog staža u struci

Navodi se kako će se posebno cijeniti ”sposobnost da savjesno odlučno i odgovorno obavlja navedenu poziciju, sposobnost nepristranog donošenja odluka, komunikacione i organizacione sposobnosti, sposobnost upravljanja ljudskim resursima i naklonjenost timskom radu, rezultati ostvareni u dosadašnjem radu”. Direktora imenuje i razrješava Upravni odbor Fonda, a Vlada HNŽ daje suglasnost na imenovanje.

Direktor Fonda za svoj rad i poslovanje Fonda odgovara Upravnom odboru Fonda i Vladi HNŽ-a. Mandat direktora traje četiri godine, sa mogućnošću ponovnog imenovanja. Trenutno je direktor ovog Fonda Niko Marušić.

Izvor: bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar