Mostarom hara povezana grupa kriminalaca

Mostarom hara povezana grupa kriminalaca

''Ako bi broj ovakvih kaznenih djela rastao tempom kao u siječnju ove godine, na što i ne pomišljamo, do kraja tekuće godine bismo imali pravi užas'', izjavio je za Oslobođenje Srećko Bošnjak. glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Što se tiče razbojništva u novoj godini, Bošnjak kaže kako policija ''već ima određene indikatore da se radi o povezanoj kriminalnoj grupi''.

Uz napomenu da je nezadovoljstvo građana zbog ovolikog broja razbojništava veliko, a što je i logično s obzirom na to da se radi o kaznenom djelima sa posebnom drskošću i uporabom oružja, Bošnjak ističe kako policija čini sve da građanima vrati osjećaj sigurnosti u čemu će, najavljuje, i istrajati.
''Kod provala u prodajne centre i sportske kladionice se ne radi o jednoj grupi razbojnika, već o različitim grupama i pojedincima koji operiraju na različitim stranama'', rekao je Bošnjak i dodao da, što se izvršitelja tiče, pravila jednostavno ne postoje je imamo šaroliku strukturu izvršitelja, od povratnika, do onih koji to čine prvi put, preko maloljetnika i punoljetnih osoba.

''Što se tiče posljednjih provala u trgovine i kladionice, već smo privodili 15 osoba, ali počinitelje zasad nemamo. Trudimo se i ulažemo maksimalan napor kako bismo rasvijetlili ova kaznena djela'', rekao je Bošnjak sarajevskim novinama.
''Vršimo kontinuiranu djelatnost na rasvjetljavanju svih dosad nerasvijetljenih kaznenih djela. Ljudi rade dan-noć, trudeći se da što prije dođemo do počinitelja. Nakon posljednjih dešavanja u našoj županiji svi smo se dali u veću brzinu'', rekao je glasnogovnornik policije HNŽ-a.

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing