Mrcvarili su nas, ali se nećemo povući iz koalicije

Mrcvarili su nas, ali se nećemo povući iz koalicije

''Gospoda iz HDZ-a i SDA su nas sve ovo vrijeme propisno mrcvarila, a sve s ciljem da se sami povučemo iz koalicije. Poručujem im i ovim putem da se nećemo povući'', izjavila je šefica Županijskog odbora Demokratske fronte HNŽ-a, Ružica Burić nakon što u propali još jedni pregovori o formiranju županijske vlasti.

Naime, proteklog je četvrtka objavljeno kako DF ima rok do ponedjeljka da se odluči hoće li sudjelovati u vlasti, prihvativši jedno ministarstvo, ili će HDZ BiH i SDA tražiti novog koalicijskog partnera. No, u DF-u smatraju kako je izigran raniji dogovor.

''Čini se da se gospoda iz HDZ-a i SDA prepucavaju na našu štetu. Ponudili su nam jedno ministarstvo i jednu upravu. Na njima je da odluče žele li dalje surađivati s nama i hoće li ispoštovati naš odavno poznati stav'', izjavila je, kako prenosi Oslobođenje, Ana Marija Tadić – Jakovljević dodavši da je očekivala više poštovanja od koalicijskih partnera prema DF-u.

Iz DF-a su poručili da i dalje ostaju dio vladajuće koalicije, odnosno da ju sigurno neće svojevoljno napustiti.
Ranije je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH, Rafael Gagro, rekao kako su iscrpljene sve mogućnosti u pregovorima, a predsjednik županijskog ogranka SDA, Salko Sokolović, rekao je kako je Demokratska fronta kategorično tražila dva resora iz bošnjačke kvote, što za SDA nije bilo prihvatljivo.

''Smatrali smo da je DF multietnička stranka kojoj treba pripasti po jedan resor iz hrvatske i bošnjačke kvote, međutim, oni su pokazali pravo lice i dokazali da su ustvari bošnjačka stranka. Što prije moramo pronaći ili nove partnere ili potreban broj ruku u Skupštini, kako bismo što prije dobili novu Vladu'', rekao je Sokolović.

No, Predsjedništvo Demokratske fronte odlučilo je kako neće dignuti svoje ruka za manjinsku vladu.
''Zastupnici DF-a u županijskim skupštinima neće pružiti podršku manjinskoj vladi, odnosno podržati izglasavanje izvršne vlasti koju čine SDA i HDZ, ni u Hercegovačko-neretvanskoj ni u Srebnjobosanskoj županiji'', priopćeno je nakon sjednice Predsjedništva Demokratske fronte, koje je dalo punu podršku županijskim odborima u Hercegovačko-neretvanskoj i Srednjobosanskoj županiji u pregovorima o uspostavi vlasti.
bljesak.info

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar