MULJAŽE S KREDITIMA: Uhićene dvije osobe iz Tomislavgrada

MULJAŽE S KREDITIMA: Uhićene dvije osobe iz Tomislavgrada

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva HBŽ izveli operativno-taktičku akciju “Faktura“ na području općina Tomislavgrad i Kupres, zbog sumnje u izvršenje kaznenih djela “Obmana prilikom dobivanja kredita ili drugih pogodnosti“, priopćeno je danas iz FUP-a.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Livnu policijski službenici Federalne uprave policije su uhitili J.B. (1974) i I.B. (1972) iz Tomislavgrada. Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koriste osumnjičeni, te su privremeno oduzeti predmeti i dokumentacija koji se mogu dovesti s izvršenjem navedenih kaznenih djela.

Spomenute osobe se sumnjiče da su u određenom vremenskom razdoblju uz svoje zahtjeve za ostvarivanje prava na dobivanje poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji, prilagali krivotvorene račune bitne za ostvarivanje prava na poticajna sredstva, čime je prouzročena šteta po Proračun Federacije Bosne i Hercegovine u iznosu većem od 128.000,00 KM.

U okviru iste akcije izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi i trećeosumnjičeni Ž.D. (1958) iz Kupresa. Ova osoba se sumnjiči se da je za određene novčane iznose krajnjim korisnicima nabavljala krivotvorene fakture, koje bi isti prilagali uz svoje Zahtjeve za ostvarivanje prava na dodjelu novčanih subvencija u poljoprivredi.

Uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predane u nadležnost Županijskom tužiteljstvu HBŽ uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, asistenciju policijskim službenicima Federalne uprave policije su pružili policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Županije 10.

Izvor: Hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar