MUP HNŽ-a sumnjiči sedam osoba zbog požara u Prozor-Rami

MUP HNŽ-a sumnjiči sedam osoba zbog požara u Prozor-Rami

Nakon poduzimanja opsežnih istražnih radnji, policijski službenici PS Prozor-Rama rasvijetlili su i otkrili više uzroka i počinitelja požara, koji su se u mjesecu travnju dogodili na području općine Prozor-Rama, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću MUP-a HNŽ-a.

U vezi toga Županijskom tužiteljstvu u Mostaru podneseno je Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv sedam osoba i to:

-Osoba inicijala Š.M.  /1969/  iz Heldova, zbog osnovane sumnje da je izvršio kazneno djelo iz čl.323. st.4 „Izazivanje opće opasnosti“ KZ FBiH. Požar je izazvao veću materijalnu štetu u mjestu Heldovi, općina Prozor-Rama.

-Osoba inicijala A.Dž. /1998/ iz Ustirama,   zbog osnovane sumnje da je izvršio kazneno djelo iz čl.323. 1. „Izazivanje opće opasnosti“ KZ FBiH. Postoji osnovana sumnja da je dana 08.04.2020. godine namjerno izazvao požar u mjestu Ustirama, koji se raširio po okolnom mjestima, pričinio materijalnu štetu na katoličkom groblju i opasnost po imovinu većeg opsega.

-Osoba inicijala M.Dž. /1984/ iz Grevića, zbog osnovane sumnje da je izvršio kazneno djelo iz članka 323.st.1 „Izazivanje opće opasnosti“ KZ FBiH. Osumnjičeni se tereti da je dana 07.04.2020. godine namjerno  izazvao  požar koji se raširio po mjestu, te izazvao  materijalnu štetu i opasnost većeg opsega.

-Osoba inicijala E.H/1971/ i K.H. /1964/ iz Blace, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo iz čl.323 st.1. „Izazivanje opće opasnosti“ KZ FBiH. Za osumnjičene postoji osnovana sumnja da su dana 09.04.2020. godine namjerno izazvali požar u mjestu  Dobroša, gdje je pričinjena veća materijalna šteta.

-Osoba inicijala F.Š./1976/ iz Prozora i M.Š./1981/ iz Prozora, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo iz čl.323. st.4.  „Izazivanje opće opasnosti“ KZ FBiH. Osumnjičeni se terete da su dana 10.04.2020. godine u mjestu Šćipe,  prilikom čišćenja korova izazvali požar koji se raširio po okolnim mjestima i pričinio veću materijalnu štetu.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar