Muriz Memić nakon pet godina nikad bliže pravdi za svog ubijenog sina

Muriz Memić nakon pet godina nikad bliže pravdi za svog ubijenog sina

Nakon što je sarajevska policija danas uhapsila dvije osobe u okviru slučaja “Dženan Memić”, među kojima je njegova bivša djevojka Alisa Mutap Ramić, oglasio se i otac stradalog mladića Muriz Memić, piše N1.
Kako je kazao Memić, ovaj trenutak se dugo čekao i danas je točno 1.955. dan borbe za pravdu. ”Alisa je konačno uhićena i očekujemo da će biti još i mnogi. Mala lija je dolijala, ali sada očekujemo i jednu veliku liju koja je sve ovo organizirala”, naveo je.
Kako dalje egov kaže, prosto je nevjerojatno da je Alisa tu noć imala amneziju i da se ne sjeća što se zapravo dogodilo. ”Liječnik Alija Čeljo je naveo odmah da ona laže jer ozljede koje je zadobila Alisa ne bi izazvale nikada nikakvu vrstu amnezije. Ona je saučesnik, šetala je s njim, vidimo koliko je vremena trebalo da se ovo dogodi.
Drago mi je da je ovo uradio MUP KS da vrati povjerenje građanima, jer bilo je urušeno dok je Vahid Ćosić bio na čelu”, dodao je Memić. Osvrnuo se i na današnje pretrese koji su obavljeni na području Ilidže i Općine Stari Grad te potvrdio da je riječ i o Muameru Ožegoviću koji je te noći radio kao recepcioner u hotelu Crystal.
Izbrisan snimak nadzorne kamere
”Tada se dogodila situacija s tim spornim snimkom u hotelu koji je kasnije i izbrisan. Sporan je snimak, čuli smo da je gazda hotela davao milijun da se snimak vještači, evo vještačen je džaba, pa neka sada izađe taj gazda i kaže zašto je snimak namjerno obrisan”, poručio je Memić. Podsjetimo, Alisa Mutap Ramić je danas zajedno sa Muamerom Ožegovićem uhićena nakon što su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) KS izvršili pretrese na području Ilidže i Općine Stari Grad, a po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH.
Pretresi su izvršeni s ciljem prikupljanje dokaza, rasvjetljavanja i dokumentiranja krivičnih djela koja su predmet istrage Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u okviru slučaja ”Dženan Memić”, a navedene osobe su uhićene zbog sumnje da su prikrivale dokaze.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar