Muškarac se zapalio na Markovu trgu

Muškarac se zapalio na Markovu trgu

Pacijent je u Kliniku za traumatologiju zaprimljen u jako teškom stanju i nalazi se pod mjerama intenzivnog liječenja, piše Večernji list. 

Muška osoba koja se zapalila na Markovu trgu u Zagrebu vozilom hitne pomoći je prevezena te dalje zaprimljena na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Draškovićevoj ulici. Dinko Vidović, predstojnik Klinike, u 12 sati dao je izjavu za medije o zdravstvenom stanju unesrećene muške osobe. Otkrio je da je pacijent 1967. godište.

“Danas oko 10 sati je hitno dovezen opečeni pacijent stradao u ovome incidentu. Unatoč promptno izvedenoj reakciji hitne pomoći i maksimalnoj pomoći svim mjerama, pacijent je zbog opsega i težine ozljeda u životnoj opasnosti. Smješten je u jedinici intenzivnog liječenja opeklinskog odjela”, kazao je. Pacijent ima opekline četvrtog stupnja i opečena mu je gotovo cijela površina tijela. dodao je. “Prognoze su loše, ali dajmo čovjeku šansu da preživi. Poduzet ćemo sve što je moguće da mu pomognemo. Ovako nešto nismo imali u zadnjih nekoliko godina.”

https://www.facebook.com/watch/?v=826446012352085

Pacijent trenutno nije pri svijesti. “Intubiran je, naravno. Moramo osigurati dišni put. Sada je najvažnije osigurati vitalne funkcije, a dalje ćemo se boriti”, poručio je još Vidović, koji je zahvalio Hitnoj medicinskoj pomoći na brzoj intervenciji.

Podsjetimo, ranije je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice dr. Davor Vagić potvrdio za Večernji list da je u Kliniku za traumatologiju zaprimljen muškarac koji se zapalio. Kako je ravnatelj potvrdio, pacijent je u bolnicu zaprimljen u jako teškom stanju i nalazi se pod mjerama intenzivnog liječenja.

Foto: Patrik Macek/Pixsell

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar