Mustafa Nadarević: Sretan sam da mogu hodati, borim se pobijediti bolest, ne dam na sebe…

Mustafa Nadarević: Sretan sam da mogu hodati, borim se pobijediti bolest, ne dam na sebe…

Sjajnog glumca Mustafu Nadarevića tv publika obožava kao Izeta Fazlinovića u megapopularnom serijalu “Lud, zbunjen, normalan”. Banjalučanin sa zagrebačkom adresom tv publici jednako je u srcu i kao Duje iz “Velog Mista”, a ona kazališna klanjala mu se kao Pometu u “Dundu Maroju”, Leonu u “Glembajevima” i brojnim drugim sjajnim ulogama.

Nadarević je trenutno na turneji sa hit predstavom “Sjajni momci”  i premda i dalje bilježi profesionalne uspjehe, ne skriva koliko ga tište zdravstveni problemi sa srcem.

“Sretan sam da mogu hodati, borim se da pobijedim bolest, ne dam na sebe. Predstava mi ne da mira, jer ne samo da je na prostoru bivše Jugoslavije hit, nego nas traže i u drugim zemljama, Kanadi, Australiji, Švicarskoj, Njemačkoj…

Malo mi je teže putovati, ali što ću…” – priznao je Mustafa u velikom intervjuu kojeg je dao za Dnevni avaz.

Upitan kako izgleda njegova zagrebačka svakodnevica, kazao je:

“Ne živim samački, tu su kćer Nana i sin Aša. Najstarija Nađa je u New Yorku, pa se s ovo dvoje mlađih družim i najviše vremena provodim otkad nema moje supruge Slavice. Kada uhvatim malo slobodnog vremena, odem i igram golf, a to mi dobro dođe da ove stare mišiće pokušam nekako održati, koliko je to moguće uopće.

Čitam knjige, nešto piskaram i družim se sa prijateljima. Ipak sam u Zagrebu proveo skoro 60 godina, znam svaku ulicu, svaki ćošak…”

Otkrio je i čime ga je “kupio” Antun Vrdoljak za ulogu u filmu “General”.

– Antun Vrdoljak voli raditi sa mnom, ali i ja s njim. On ima 85 godina i mislim da je red da se družimo zajedno zbog našeg iskrenog prijateljstva, koje je trajalo sve ove godine.

Zbog “Sjajnih momaka” ne mogu stići na snimanja pa oni tako prilagode neke scene meni kako bih mogao doći. Vrdoljak me je kupio kada je rekao da mu je ovo posljednji posao, iako mu ne vjerujem, jer je žilav i jak, ne predaje se lako…”

SD

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar