Na Kedžari proslavljen Divin dan

U nedjeljui je na Kedžari uVran planini proslavljen dan Dive Grabovčeve.Već tradicionalno prve nedjelje u srpnju na Kedžari se okupio veliki broj štovatelja ove kršćanske mučenice iz turskog doba.
 
Prije svečane sv. mise ,koju je predvodio i pod njom propovijedao fra Josip Jozić , tekst "Poruke Dive Grabovčeve" u ramskoj narodnoj nošnji izrekla je Marija Jurić. Misno slavlje uzveličao je zbor sv. Ante iz župe Gračac.
 
I ove godine na Kedžaru su stigli hodočasnici iz Rame, Uskoplja, Bugojna, Konjica, Tomislavgrada, Livna, Posušja, Širokog Brijega, Ljubuškog , Gruda , Mostara…, kao i iz Hrvatske.
 
"Ovo je pravo mjesto za sve one koji žele pronaći tišinu i mir te snagu za dalje. Susret na Kedžari je susret između Bosne i Hercegovine, odnosno susret gdje ljudi žele doći kako bi ostavili svoje svakidašnje brige", kazao je fra Andrija Jozić, župnik župe Doljani, na čijem području je Divin grob.
 
Nakon misnog slavlja uslijedilo je narodno veselje.
Diva Grabovčeva treba biti uzor mnogima, posebno mladim generacijama koje se polako gube u vremenu i prostoru. Diva može i treba biti uzor i mnogim drugima kako se i po cijenu života brani čast i vjera.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar