Na Kupresu održana Strljanica 2014

Na Kupresu održana Strljanica 2014

Cjelodnevnim sportsko-kulturnim događajima na Kupresu je jučer u 19 sati završena manifestacija Dani kosidbe-Strljanica 2014. koja je i ove godine okupila znatan broj natjecatelja, ali i publike.

Uz izložbe suvenira i rukotvorina, nastupe folklornih skupina iz Kupresa, Subotice, Grčke, Slovenije i Meksika, te paraglajderske letove i skokove u cilj, održano je natjecanje u više sportskih disciplina, ali i u kosidbi što je i okosnica manifestacije.U skoku u dalj iz mjesta pobijedio je lanjski pobjednik Ratomir Baštić skočivši 3,12 m što je za 3 cm kraće od lanjskog skoka. Drugi je Marinko Pivač sa 2,96 a treći Ivica Vrgoč sa 2,91m, piše avaz.ba.

I u bacanju kamena s ramena pobijedio je lanjski pobjednik Sveto Škondra sa hicem od 14,94m (lani 15,44 m). Drugi je bio Velibor Lučić, a treći Mario Ljubičić. Kamen je težio 7,5 kg. U potezanju konopa sudjelovale su svega dvije ekipe: Senj i Sveti Mihovil iz Dugopolja. Pobijedila je ekipa Senja sa 2:0.

Kosci juniori
Ove su godine prvi put nastupili i kosci juniori, starosti do 18 godina. Kosili su parcele 15×8 m, a sudjelovala su petorica kosaca. Najbrže je parcelu iskosio Mario Batinić, a odmah iza njega Petar Ivković, dok je treći bio po brzini Leo Lovrić. Seniori su kosili površinu 35x10m, a natjecalo ih se 10.
Najbrži kosac senior je bio Vinko Čičak, drugi po brzini je bio Milorad Sladojević a treći Ivan Pavić. Ovo nije konačan poredak jer se boduje još niz elemenata. Pobjednicima pripadaju medalje i novčane nagrade. Čak su i neke žene pokazale interes za sudjelovanje u ovoj discipline i nije isključeno da se i one natječu naredne godine, izjavili su organizatori.

Najbrži konji
U konjskim trkama na 1.600 m najbrže je bilo grlo Pikolo Anđelka Jurkića iz Gradačca koje je osvojilo zlatnu medalju i 1.500 KM, drugo Fanatiko Rifeta Kumalića iz V.Kladuše koji je osvojio srebrnu medalju i 1.000 KM, a treće Generata Idriza Bašića koje je osvojilo brončanu medalju i 500 KM.
U trci na 2.200 m najbrže je bilo grlo IldeFrans Sakiba Hopovca iz Prijedora koje je osvojilo zlatnu medalju i 2.500 KM i kojemu je ovo treća pobjeda, Brener Hariza Salkanovića iz Lukavice je drugi i pripala mu je srebrna medalja i 1.500 KM, dok je prošlogodišnji pobjednik Derviš Rifeta Đogića iz V.Kladuše osvojio treće mjesto, brončanu medalju i 8.00 KM.

Izvor: hercegovina.info
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar