Na Kupresu održano prvo otvoreno “Prvenstvo Herceg-Bosne ’22”

Na Kupresu održano prvo otvoreno “Prvenstvo Herceg-Bosne ’22”

U organizaciji Ski saveza Herceg-Bosne te suorganizatora Ski kluba “Striž” iz Tomislavgrada, u subotu, 5. ožujka 2022.  na stazama ski centra Adria Ski na Kupresu održano je prvo otvoreno “Prvenstvo Herceg – Bosne ’22” u alpskom skijanju.

Na prvenstvu je sudjelovalo više od 90 skijaša iz BiH i Hrvatske. Natjecanje je organizirano u kategoriji seniora, juniora i kadeta u muškoj i ženskoj konkurenciji, a priređeno je i natjecanje u istoj disciplini u mlađim kategorijama, odnosno baby sprint i djeca (U8,U10,U12,U14,U16 -najbrži dječak i djevojčica).

U kategoriji seniora prvo mjesto je osvojio Ivan Bošnjak iz Jaklića (BiH), drugo Ivica Lozančić iz Kupresa, a treće mjesto Ivo Sučić iz Splita.

U ženskoj konkurenciji u kategoriji seniorki prva je ciljnu ravninu prošla Ivana Protić iz Mostara, druga je Antonija Pavković iz Širokog Brijega, a treće vrijeme je imala Mirta Mihovilović iz Klisa (RH). Od juniora najbrže vrijeme je imao Petar Krajina iz Tomislavgrada, a u ženskoj konkurenciji prva je bila Petra Šol, također iz Tomisavgrada.

U kategoriji kadeta prvi je bio Igor Papić iz Tomislavgrada, a od ženskih najbrža je bila Laura Smoljo iz Kupresa. U kategoriji seniora, juniora i kadeta natjecatelji su vozili po dvije vožnje sa 26 vrata, odnosno zavoja dok su najmlađi vozili po jednu vožnju.

Za sve pobjednike organizator je osigurao medalje i pehare.

  

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar