• Na prijedlog načelnika Općinsko vijeće Prozor-Rama već godinama usvaja Proračun prije početka nove proračunske godine
  • Na prijedlog načelnika Općinsko vijeće Prozor-Rama već godinama usvaja Proračun prije početka nove proračunske godine
  • Na prijedlog načelnika Općinsko vijeće Prozor-Rama već godinama usvaja Proračun prije početka nove proračunske godine

Na prijedlog načelnika Općinsko vijeće Prozor-Rama već godinama usvaja Proračun prije početka nove proračunske godine

Na prijedlog načelnika dr. Joze Ivančevića i njegovih službi Općinsko vijeće Prozor-Rama već niz godina usvaja Proračun prije početka godine. Proračun za 2019. godinu  usvojen je na 23. sjednici, 20.12.2018. godine u iznosu od  26.926.500 KM. Prije usvajanja Prijedloga proračuna za 2019. godinu održana je Javna rasprava.

To je bio povod za kratki razgovor sa Perom Kovačeviće, dopredsjednikom OV Prozor-Rama.

RV: Kako funkcionira OV?

  • Naše Općinsko vijeće ima 21 vijećnika i ima stabilnu većinu koja donosi sve predložene akte unutar svojih nadležnosti. Kroz 2018. godinu imali smo 23 sjednice na kojima je donesen 81 akt od kojih su  usvojena 33  rješenja i odluke, zatim 40 različita izvješća i informacije javnih ustanova i poduzeća, odbora, programa rada, davane su suglasnosti i mišljenja. Imali smo jednu izvanrednu sjednicu na kojoj smo donijeli Odluku o potpisivanju Sporazuma sa JP EP BiH o isplati dugovanja. Imali smo i tematsku sjednicu na kojoj se raspravljalo o Domu za starije i nemoćne na Šćitu.

RV: I ove godine je usvojen proračun prije početka proračunske,  odnosno kalendarske godine.

  • Kako je to već niz godina Proračun općine Prozor-Rama usvajamo prije početka nove proračunske godine. Proračun za 2019. godinu iznosi 26.926.500 KM. Od njega ovisi funkcioniranje općinskih službi, javnih ustanova i poduzeća. U njemu su obuhvaćeni svi građani kroz poticaje poljoprivredi, zapošljavanju, stipendiranje, odrađivanje pripravničkog staža, materijalni troškovi osnovnih škola, prijevoz svih učenika, rodiljne naknade, a da ne govorimo o velikim infrastrukturnim projektima kao što su vodovod i putovi.

RV: Kakva je suradnja sa višim razinama vlasti?

  • Očekujemo brže formiranje vlasti od županijske do državne razine te se nadamo boljoj suradnji nego što je do sada bila.

Koristim ovu prigodu i svim katolicima želim čestit Božić, te svim žiteljima općine Prozor-Rama sretnu i uspješnu Novu godinu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar