Na svjetskom prvenstvu u Kataru čak 32 brata!

Na svjetskom prvenstvu u Kataru čak 32 brata!

Na Svjetskom prvenstvu za rukometaše koje se igra u Kataru nastupa čak 13 parova braće, plus po tri brata u timu Argentine i Saudijske Arabije, što znači da 32 igrača ima brata na prvenstvu.

Uzme li se u obzir da ekipu na terenu čini sedam rukometaša može se reći da bi braća formalno mogla sastaviti više od četiri tima na planetarnom prvenstvu na kojem igraju 24 reprezentacije, piše Anadolu Agency (AA).

Uz argentinske i saudijske „trojke“ jedanaest parova braće igra u 11 identičnih reprezentacija. Mostarci Igor i Ivan Karačić, jedina su braća koja igraju za dvije različite reprezentacije. Ivan je član nacionalnog tima Bosne i Hercegovine, a Igor reprezentativac Hrvatske, te će u petak u posljednjem kolu grupe B igrati jedan protiv drugoga.

U reprezentacija Argentine čak sedmorica igrača imaju brata. Pablo, Diego i Sebastian Simonet su braća, kao i Pablo i Adrian Portela, te Juan Pablo i Federico Fernandez. Saudijska Arabija može se dičiti trojicom braće u sastavu Mohammad, Mojtaba i Mahdi Al Salem.

Makedonci imaju dva bratska para, Kirila i Filipa Lazarova, te Zlatka i Naumče Mojsovskog. U ekipi Bosne i Hercegovine braća su Senjamin i Benjamin Burić. Kod Slovenaca to su Luka i Miha Žvižej.

I u reprezentaciji Francuske braća su porijeklom iz regije Zapadnog Balkana, Nikola i Luka Karabatić.

Braća u ostalim reprezentacijama na SP u Kataru su i Allahkaram i Sajjad Esteki (Iran), Maximillian i Alexander Hermann (Austrija), Rene i Henrik Toft Hansen (Danska), Michal i Bartosz Jurecki (Poljska), te Siarhei i Dzainis Rutenka (Bjelorusija).

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar