Strašan potres magnitude 6,8 pogodio Tajvan

Strašan potres magnitude 6,8 pogodio Tajvan

Potres magnitude 6,8 stupnjeva po Richteru pogodio je Tajvan u nedjelju, dan nakon što je potres magnitude 6,4 potresao otok, prema Središnjem meteorološkom uredu. Tajvanski mediji objavili su da se niska zgrada u kojoj se nalazila trgovina srušila te da je u tijeku akcija spašavanja ljudi koji su bili u toj zgradi.

Najmanje jedan vagon iskočio je iz tračnica na stanici na istočnoj obali.

Potres se mogao osjetiti diljem Tajvana. U glavnom gradu Taipeiju nakratko su se zatresle zgrade. Prema seizmološkom centru, nedjeljni potres dogodio se u 14:44 (8:44 po srednjoeuropskom vremenu) na dubini od 7 kilometara. Epicentar je bio oko 42,7 kilometara sjeverno od okruga Taitung u istočnom Tajvanu, prenosi Hina.

Video

Nakon subotnjeg potresa lokalni mediji izvijestili su o urušavanju stare kuće od opeke, oštećenju mosta, srušenim artiklima s polica u trgovinama, zaustavljenim dizalima u visokim zgradama, privremeno obustavljenim željezničkim linijama i drugim problemima. Međutim, nema izvještaja o stradalima ili većoj šteti. Dužnosnik Središnjeg meteorološkog ureda rekao je u nedjelju da bi naknadni potresi mogli potrajati mjesec ili dva. Japan je nakon potresa izdao upozorenje na tsunami. U rujnu 1999. je otok, koji se nalazi na granici između euroazijske i Filipinske ploče, pogodio potres magnitude 7,3 stupnjeva po Richteru, pri čemu je poginulo više od 2400 ljudi.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar