Na Uzdol se vraća život, kuće su obnovljene, još samo treba put

Na Uzdol se vraća život, kuće su obnovljene, još samo treba put

RAMA – Iako nisu baš idealni uvjeti za izvođenje zemljanih radova na pripremi za asfaltiranja putova na Uzdolu, ipak, započelo se sa radovima. Radnici Livnoputova izvršavaju pripremne radove na putu Cer – Rudina odnosno od osnovne škole do uzdolskog groblja. Ova dionica koja će biti asfaltirana je u dužini od 1,7 kilometara i prolazi kroz selo Zelenike do Pribučka odnosno Rudine. U narednoj fazi put će se spojiti na regionalni R 418B preko Bobara i Pala.
Mještani presretni
Prije nešto više od mjesec dana potpisan je Ugovor za asfaltiranje i betoniranje putova na Uzdolu. Ugovor je potpisao načelnik općine dr. Jozo Ivančević s “Livnoputovima” d.o.o. Vrijednost ugovorenih radova je 530.539,58 maraka, a najveći dio radova iz ovog Ugovora izvodit će se na Uzdolu čija je vrijednost  344.138 maraka. Ovim radovima obuhvaćeni su putovi na Uzdolu, Donjoj Vasti, Krančićima i put prema Madžarima.
Mještani koji će najviše koristiti dionicu puta kroz Zelenike ne skrivaju svoje zadovoljstvo. Među njima i Slavo Zelenika.
Radovi se zahuktavaju
“Drago mi je da se konačno radi ova dionica puta. Ne samo da su nam obećavali prije rata već se to nastavilo i kasnije. Tijekom rata sve kuće i drugi objekti u Zelenikama su bili spaljeni. Uglavnom su obnovljene kuće, no nedostajao je put. Ovo je jedan od najboljih primjera kako se može pomoći Uzdolu”, kazao je.
Ivan Kovčalija je iskazao izravnu zahvalnost zaslužnima za asfaltiranje puta:
“Hvala načelniku općine dr. Jozi Ivančeviću i našem vijećniku Tomi Miličeviću koji na najbolji način pokazuju kako se podržava Uzdol!”
Ovih dana čim se stvore povoljne vremenske prilike radovi će se zahuktati i po završetku ove dionice na redu su ostale dionice na Uzdolu. U pripremi je natječaj za završetak uređenja puta u selu Križ.
M.T.- D.L.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar