Na većini cestovnih pravaca promet se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja

Na većini cestovnih pravaca promet se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova u Mostaru (Donja Mahala), promet se od raskrižja kod Lučkog mosta do mosta Hasana Brkića odvija usporeno. Vozače molimo da poštivaju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zbog radova promet se obustavlja više puta tijekom dana u trajanju od 30 minuta. Na ovoj dionici zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Zbog aktiviranja klizišta, obustavljen je promet na dionicama R-456 Priboj – Teočak – Sapna (dionica Goduš – Rastošnica) i R-459 Tuzla – Šibošnica (dionica Lovački dom – Šibošnica).

Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t, dok se u mjestu Požarnica, zbog klizišta promet odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Zbog bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača, danas i sutra od 08:00 do 16:00 sati potpuno će biti obustavljen promet na dionici R-411 Kola-Stričići. Za vrijeme obustave, promet će se preusmjeriti na alternativni pravac Kola-Ledenice-Stričići.
Na dionici R-425 Hamzići – Tromeđa u mjestu Donji Ograđenik, zbog oštećenja kolnika zabranjuje se promet autobusima i teretnim vozilima ukupne težine preko 5t. Za vrijeme obustave, alternativni pravci su: Tromeđa – Ljubuški – Grude – Široki Brijeg i Tromeđa – Mostar – Široki Brijeg.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: 
– M-4 Tuzla – Šićki Brod, Čelinac – Kotor Varoš, Doboj – Gračanica,
– M-5 Ključ – Rogolji,
– M-6.1 u Posušju (raskrižje cesta M-6.1 i R-420),
– M-16 Jajce – Banja Luka (na lokacijama Lučina i Bočac), Nova Topola – Klašnice, 
– M-16.4 Novi Travnik – Bugojno, 
– M-17 Doboj – Šešlije,
– M-18.1 Trnovo – Ustikolina.
Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na:
– M-4.2 Velika Kladuša – Bihać (u mjestima Donji Purići), 
– M-14.1 Brod – Odžak (na lokaciji "Klakar Donji 2").

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu se čeka do 30 minuta.
Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog izvođenja radova na graničnim prijelazima Gorica – Vinjani Donji (do 15.08.) i Brčko – Gunja, zabrana je prometa za teretna vozila.

Za sve usluge pomoći na cesti obratite se Auto-moto savezu na telefon 1288
Tijekom cijele turističke sezone, a posebice vikendima očekujemo pojačan promet vozila na graničnim prijelazima, posebice na graničnom prijelazu Doljani, pa vozačima savjetujemo da koriste druge granične prijelaze.

Za one koji se kreću prema Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Gabela Polje, Čepikuće (Ravno – Slano) ili Ivanica (Trebinje – Dubrovnik), a onima koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje.
hercegovina.info
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar