• Nabavljene drvene kućice za turističke Info-pultove
  • Nabavljene drvene kućice za turističke Info-pultove

Nabavljene drvene kućice za turističke Info-pultove

Danas su stigle drvene kućice koje će služiti kao Info-pultovi za turizam.  Ove drvne montažne kućice osigurane u okviru projekta “Razvoj turizma na tri jezera” sufinanciranog iz  zajedničkog Programa Europske Unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal.

Projektom koordinira Udruženje LiNK, a partneri su Općina Jablanica, Općina Prozor-Rama i Općina Posušje. Ukupna vrijednost projekta je 192.566,70 KM (partnerske općine financiraju 20,55%). Opći cilj projekta je razvoj održivog turizma jezerskih područja (Ramsko jezero, Jablaničko jezero i jezero Tribistovo) putem kreiranja održive turističke ponude s fokusom na turizam za mlade ljude, kampiranje, sport, događaje, gastronomiju. Projekt će pomoći da se manje turistički razvijenim lokalnim zajednicama, turističkim službama, privrednom sektoru, lokalnoj upravi, nevladinim organizacijama,  poboljša njihovo znanje i sposobnost, da bolje iskoriste resurse za razvoj turizma. S druge strane pomaže kreiranju sinergije u smislu suradnje općina u  planiranju zajedničkih aktivnosti i ponude.

U ime LINK-a kućice je uručio predsjednik Tomislav Majić.

Za turističke aktivnosti na području općine Prozor-Rama nabavljeno je pet kućica. One će služiti ne samo za Info-pultove nego i za druge promotivne i prezentacijske aktivnosti u turizmu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar