Nabujale rijeke prijete kućama i mostovima u Tuzlanskoj županiji

Nabujale rijeke prijete kućama i mostovima u Tuzlanskoj županiji

Prvi značajniji rast vodostaja na području Kladnja zabilježen je jutros u pet sati, a dosad je poplavljeno blizu 50 objekata. Načelnik ove općine Jusuf Čavkunović za Klix.ba je kazao da se stanje usložnjava iz minute u minutu, naglasivši da je već proglašeno stanje prirodne nesreće.

“Veliki dio poljoprivrednih površina je poplavljen, a voda trenutno prijeti da nam odnese šest mostova te smo raposredili dizalice i mehanizaciju. Čistimo sve ono što nam nanosi voda, nažalost kiša ne prestaje padati. Put Tuzla – Kladanj na pojedinim dionicama već je pod vodom, kao i put Kladanj – Vlasenica”, kazao je za Klix.ba načelnik Kladnja Jusuf Čavkunović.

Kada je riječ o Srebreniku, kako smo već ranije izvijestili rijeka Tinja se izlila u naselju Špionica Centar gdje je u prekidu putna komunikacija na putnom pravcu Srnice Donje – Špionica.

Iz Civilne zaštite TK su naveli da je na području Srebrenika poplavljen veći broj stambenih objekata, kao. Objekti pošte, ambulante te zgrade mjesne zajednice, uz poljoprivredna zemljišta.

“U naselju Špionica poplavljeno je 20 stambenih objekata i oko 400 duluma poljoprivrednog zemljišta. U naselju Gornji Srebrenik poplavljena su dva stambena objekta i pojavila se dva nova klizišta koji ugrožavaju stambene objekte (kuće). U naselju Potpeć Blagići površinske vode poplavile su dva stambena objekta, a u naslju Lisovići poplavljeno je više stambenih objekata i pričinjena je veća šteta na poljoprivrednim usjevima”, kazali su iz Civilne zaštite TK.

/Izvor: Klix.ba
Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar