• Načelnik dr. Jozo Ivančević ugostio mladu glazbenu nadu Luciju Šarčević
  • Načelnik dr. Jozo Ivančević ugostio mladu glazbenu nadu Luciju Šarčević
  • Načelnik dr. Jozo Ivančević ugostio mladu glazbenu nadu Luciju Šarčević
  • Načelnik dr. Jozo Ivančević ugostio mladu glazbenu nadu Luciju Šarčević
  • Načelnik dr. Jozo Ivančević ugostio mladu glazbenu nadu Luciju Šarčević

Načelnik dr. Jozo Ivančević ugostio mladu glazbenu nadu Luciju Šarčević

Mladu glazbenu nadu Luciju Šarčević u svom je uredu ugostio načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević. Dojmovi oko nastupa mlade Ramkinje u poznatom regionalnom show-u Supertalent se ne stišavaju, a Načelnik je ovom prilikom želio iskazati čast i zadovoljstvo što nas jedan mladi glazbeni talent na takav način promovira u regiji.

Istaknuvši da je Lucija zaista ambasadorica Prozor-Rame koja je, kroz glazbu, u regiji stvorila pozitivnu sliku o sebi, ali i kraju iz kojeg dolazi, načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević je kazao: “Lucija je nastupom u Zagrebu pokazala jedan super talent među tolikim brojem natjecatelja ne samo iz Hrvatske nego regije i svijeta. Mi smo Luciju zapazili i ranije, dok je bila djevojčica i nastupala na raznim kulturno-umjetničkim događajima. Mi kao Općina i ja kao Načelnik, joj želimo puno sreće u njenim daljnjim nastupima. Čestitao bih njoj i njenim roditeljima, profesorici Sonji, koji je prate. Općina će se isto tako uključiti u njene buduće nastupe, na financijski ili bilo koji drugi način će pomoći te joj želimo mnogo uspjeha u daljnjem radu.”

Podsjetimo, Lucija je na bini Supertalenta dočarala sevdalinku “Žute dunje”, u nešto novijoj interpretaciji Gorana Bregovića, koju je najprije pjevao Davorin Popović, Kemal Monteno, a zatim i Crvena Jabuka. Njezin je nastup očarao sve prisutne, ali i njenu obitelj i prijatelje. Lucija je na binu donijela skromnost, mirnoću i nenametljivost, a emocijom i glasom je izmamila suze na lica mnogih.

Lucijin nastup je do sada pogledalo gotovo pola milijuna gledatelja, a ne zaostaje za nastupima drugih natjecatelja, točnije njena izvedba je prema gledanosti odmah iza tzv. zlatnih gumbova

“U Zagrebu je sve prošlo baš lijepo, a komentari su nevjerojatni. Kao što sam rekla i na audiciji, moj komentar na komentare drugih je – božanstveno. Osjećam se ponosno, baš dok prolazim kroz Prozor, ljudi me pozdravljaju i mašu iz kafića. Osjećaš se fino, ali opet nije to neki razlog da se uzvisiš, da te ponese u nebesa. Da daje neka krila u pozitivnom smislu, da. Išla sam gore opušteno, tjedan dana prije nastupa smo shvatili, čovječe za tjedan dana idemo u Zagreb. Često me pitaju jesam li se pripremala puno, kažem da nisam. “Žute dunje” sam baš puno puta izvodila na raznim nastupima, tako da nije bilo potrebe za puno pripreme”, govori Lucija o svom nastupu u Zagrebu.

Prije svega predivno iskustvo

Ističe kako ovu pjesmu izvodi uvijek na neki drugačiji i svoj način, prema svojim trenutnim emocijama, zavisi je li tužna ili sretna. Trileri i ukrasi se uvijek izvode na drugačiji način. Lucija ističe važnost samog iskustva, te dodaje: “Išla sam gore slobodno, da se zabavim. Kad sam došla gore i vidjela taj studio, radnike i djelatnike, kako je sve to organizirano, shvatila sam da mi je to bilo više uzbudljivo nego sam nastup i pjevanje. To je više bilo jedno iskustvo. Šminkeri koji trče za tobom i pitaju je li sve u redu. Pazi je li sve na svome mjestu. Prije svega, predivno iskustvo.”

Lucija je došla u pratnji tate Franje, a on je kazao: “Roditelji su preponosni i uzbuđeni zbog ovog svega što se događa. To je sve tako ispalo spontano i jednostavno. Hvala svima koji su nas gore u Zagrebu dočekali i prihvatili. U studiju i produkciji Nove TV. Nadamo se pozitivnim rezultatima i u nastavku natjecanja. Gore su nam gotovo svi kazali da znaju otprilike gdje je Rama. Put jest bio malo dug, ali bilo je tu natjecatelja iz Australije, Brazila, tako da za jedan takav show nije to uopće problem.”

Promocija “raja na Zemlji” kroz glazbu

Lucija kaže da je glazba sastavni dio njezinog života već 7-8 godina, a sve je krenulo pjevanjem u crkvenom zboru. Ova učenica četvrtog razreda gimnazije u Prozoru svira klavir i gitaru te je aktivni član Franjevačke mladeži Rumboci. Nedavno je u intervjuu istaknula kako nije isključeno da će u budućnosti snimiti neku pjesmu u svom rodnom kraju te kako bi joj bila čast promovirati kroz glazbu ovaj mali “raj na Zemlji”.

“Kažem uvijek “raj na Zemlji”, svaki Ramac će to uvijek reći, 90 posto njih. To sam htjela i naglasiti i predstaviti svoj kraj u najboljem svjetlu, jer ima potencijala. Prije audicije sam produkciji slala i neke fotografije, da se to gore sve prikaže. Što se tiče spota, zašto ne. Pokušat ćemo nešto. Okušala sam se već u pisanju teksta i glazbe za Framafest. Trebali smo ići u studio snimati pjesmu, ali je sve zbog korone odgođeno. Pjesma je u ladici, pa možda uskoro ugleda svjetlo dana. Pjesma o kojoj govorim je duhovna, ali ako bude inspiracije možda uskoro bude i neka pjesma o Rami”, kazala je Lucija za Ramski Vjesnik.

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing