Načelnik Ivančević demantira navode objavljene u emisiji Crta BHRTa od 12. siječnja 2015.

Načelnik Ivančević demantira navode objavljene u emisiji Crta BHRTa od 12. siječnja 2015.

Vezano za navode o općini Prozor-Rama iznesene u emisiji Crta BHRTa demanti je uputio općinski načelnik dr.Jozo Ivančević.

Zahvaljujemo Vam na interesu za općinu Prozor-Rama i  korektnom izvješćivanju Vaše novinarke u dijelu prikaza stanja naše općine u emisiji „Crta“ koja je emitirana 12.01.2015. godine. Zbog izjava sugovornika molimo da ovaj demant objavite u cijelosti u Vašoj navedenoj emisiji.
U potpunosti osporavamo navode koje su iznijeli sugovornici  Mesud Hero i Ivan Fofić.  Njihovo govor smatramo zloupotrebom javne televizije iznošenjem laži i obmana s ciljem da iskazanom mržnjom destabiliziraju općinu Prozor-Rama. Njihovo vrijeđanje ne samo općine Prozor – Rama, već i tužitelja i pravosudnog sustava u Federaciji BiH te gospodarstva, ukazuje na to da imaju kormilare i zaštitnike u osobama i grupama koje se smatraju moćnijima i od države BiH.
Znakovito je  da u prilogu o proračunu nitko ne spominje uspješno povećanje općinskih financija i veliku borbu da se to postigne. Sada taj povećani proračun trošimo za stvaranje uvjeta za bolji  život stanovnika ove općine. Između ostalog izdvajamo da se već značajno popravila lokalna putna infrastruktura, da su nedavno prvi vodovod u povijesti dobila velika naselja po obodu Ramskog jezera, da su pri kraju radovi na izgradnji  Doma za stare i nemoćne, zgrade za socijalno stanovanje, da su zaustavljeni procesi odvoza najboljih strojeva iz tvornica u Prozoru a umjesto toga pokrenuta tvornica koja upošljava 120 osoba i otpočeo niz drugih vitalnih projekata kao što je uređenje grada Prozora, gradskih ulica sa svom pripadajućom infrastrukturom, izgradnja nove sortirnice i reciklaže otpada  i slični projekti. Žitelji naše općine itekako znaju za razvojne projekte u ovoj općini i redovito daju potporu nama koji realiziramo projekte. Doduše, nekolicina onih koji ne mogu prihvatiti činjenicu da ih je narod otpisao kao općinske vijećnike i da su postali nepoželjni političari, nemaju snagu prihvatiti ove činjenice i odlučili su jezikom mržnje, lažima i obmanama, pokušati domoći se nekog političkog utjecaja.
Ovih dana mnogi žitelji naše općine javljaju se i iskazuju potporu općinskom rukovodstvu i općinskim projektima. Jamčimo da je malo onih koji će nasjesti na izrečene laži i obmane čuvenog dvojca sa kormilarima iz Vaše cijenjene emisije „Crta“.
Još jednom ističemo da smo svjesni teških uvjeta života u općini Prozor – Rama, kao što je uostalom i u cijeloj nam državi. No, u ovoj općini je puno pozitivnih trendova. Zato Vas pozivamo da i njih prezentirate- uvidom u realno stanje i projekte i s  relevantnim sugovornicima.
 
S poštovanjem!
 
                                                                                                          Načelnik
                                                                                                dr. Jozo Ivančević

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar