Načelnik Ivančević primio fra Antonija Baketarića

Načelnik Ivančević primio fra Antonija Baketarića

Načelnik Općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević primio je u ponedjeljak u svom uredu fra Antonija Baketarića, inicijatora i jednog od organizatora Humanitarnog koncerta “Glasom za djecu Afrike”, koji je u nedjelju održan u Domu kulture u Prozoru.

Tom prigodom fra Antonijo je upoznao načelnika Ivančevića s Franjevačkom misijom u Kivumu ( Istočna Afrika) u sklopu koje djeluje “Centar Otac Vijeko”, za koji ide prihod od koncerta.

Centar su pokrenuli 1999. godine franjevci koji tu djeluju kao misionari. Nazvali su ga „Centar Otac Vjeko“ u spomen na fra Vjeku Ćurića, bosanskog franjevca koji je živio, radio i svoj život ostavio u Ruandi.
Sadašnji  voditelj Centra je fra Ivica Perić iz Lepenice.

Ovoga ljeta fra Antonijo Baketarić i fra Zoran Topalović  idu volontirati u Kivumu.

“Mnoge obitelji u ruralnim dijelovima Ruande, pa i u Kivumu, topli si obrok mogu priuštiti samo dva do tri puta u tjedan dana. Prije nekoliko godina za  učenike Centra Otac Vjeko pokušalo se osigurati svakodnevni topli obrok. I to se pokazao kao pun pogodak! Danas u okviru Centra djeluju dvije srednje škole – Strukovna i Tehnička, koje pohađa čak 467 učenika. Za sve njih, svakoga dana, kuhaju se topli obroci. Učenici su siti, zadovoljni i sretni “, prenosi fra Antonijo iskustvo fra Ivice Perića.

Načelnik Ivančević je fra Antoniju i njegovom kolegi fra Zoranu Topaloviću, koji će s njim volontirati, poželio sretan put i boravak u dalekoj Africi, te je za Centar Otac Vjeko donirao iznos od 1.000 KM.

Prihod od ulaznica iznosi 2.288 KM, tako da je ukupno za Centar Otac Vjeko prikupljeno 3.288 KM.

Fra Antonijo je u ime organizatora Humanitarnog koncerta zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju i održavanje koncerta, kao i svim darovateljima, jer svaki, pa i najmanji dar je za ovu djecu od neprocjenjive vrijednosti.

 

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar