Načelnik Jozo Ivančević: Dat ću sve od sebe da pronađem i privučem investitore

Načelnik Jozo Ivančević: Dat ću sve od sebe da pronađem i privučem investitore

„Svoj dosadašnji rad na mjestu načelnika, na ljestvici od 1 do 10, ocijenio bih ocjenom 7“, ocijenio je svoj dosadašnji rad dr. Jozo Ivančević,  gostujući  danas u programu Radio Rame.

Načelnik je, govoreći o općinskim projektima, istaknuo kako je najznačajniji projekt za općinu Prozor-Rama povećanje sredstava obeštećenja, bez kojeg ne bi mogli ići u realizaciju ostalih, za našu općinu, značajnih projekata, kao što su  puštanje vodovoda po obodu Ramskog jezera, projekt uređenja grada, izgradnja gradske mrtvačnice, gradska tržnica, dogradnja srednje škole te prostorni plan grada.

Načelnik je izrazio radost zbog vraćanja suda u Prozor. Naime, prije nekoliko dana donesena je konačna odluka da se ovaj sud uskoro u cijelosti vrati u Prozor, kako bi uredi suda u Prozoru bili otvoreni za stranke svakim radnim danom.

Osvrnuo se i na nedavne napade oporbe:
„ Nedavnim učestalim napadima na mene osobno kao načelnika i moju službu od strane oporbe, nastoji se prikazati općinu Prozor Rama u negativnom svjetlu, te krivo informirati javnost i tako postići vlastite interese. U tu svrhu smo svjedoci mnogih opstrukcija s viših razina vlasti koji nam onemogućavaju rješavanje nekih bitnih stvari za našu općinu“, kazao je Ivančević.

Dodao je kako je i Projekt uređenja grada Prozora jedan od projekata koje se pokušalo opstruirati. Naime, uređenje grada trebalo je započeti 2014. godine, no to se nije dogodilo zbog opstrukcija administracije u Sarajevu. Načelnik se osvrnuo na podatke oporbe koja je javnosti predstavila da je Općina Prozor Rama u protekloj godini raspolagala sa 70 milijuna KM.
 „To je opet jedna glupost kojom se nadodaje i krivo interpretira istina kako bi se obmanula javnost u vlastite političke svrhe. Postoji Zakon o proračunu i javnim nabavama kojeg se mi pridržavamo. Mi smo rijetka općina u BiH koja je posljednjih 6 godina svaki put usvojila Proračun općine prije Nove godine. Na službenoj stranici Općine Prozor Rama su dostupni i vidljivi podatci gdje su novci uloženi, a za tu informaciju je uvijek dostupna i moja služba koja može objasniti svaku stavku“, dodao je Ivančević.

 Kao najveći problem načelnik Ivančević je istaknuo nezaposlenost, te je kazao kako se sutra u Zagrebu sastaje s potencijalnim investitorima.
„Odlazak ljudi iz Rame me najviše boli. Uređivat će se grad i ulice , ali ostaje problem zapošljavanja. Bio bih presretan kad bi sutra ovaj susret u Zagrebu s potencijalnim investitorima urodio plodom. Dat ću sve od sebe da pronađem modul kako zainteresirati i privući investitore, iako bi najbolja stvar bila kad bi se našao naš čovjek koji će investirati u svojoj općini. Lokacija , nepristupačnost i izoliranost od autoputa, ali i nezainteresiranost državne razine vlasti da dovedu investitore je naš nedostatak", smatra Ivančević. 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar