NAČELNIK KISELJAKA: Mladen Mišurić Ramljak navodno prelazi iz HDZ-a BiH u Hrvatski demokratski savez

NAČELNIK KISELJAKA: Mladen Mišurić Ramljak navodno prelazi iz HDZ-a BiH u Hrvatski demokratski savez

Nije prvotravanjska šala, možda je i prenapuhana i nerealna priča, ali se ona zakotrljala u Žepču i Središnjoj Bosni.

Više izvora Dnevnog lista, ne samo iz Žepča gdje je utemeljen i stoluje Hrvatski demokratski savez, nego i iz Središnje Bosne, je otkrilo kako je uspostavljena konekcija između Ive Tadića, čelnika HDS-a i izaslanika u Domu naroda federalnog parlamenta i Mladena Mišurića Ramljaka, načelnika Kiseljaka i još uvijek člana županijskog odbora HDZ-a BiH.

Kako tvrdi naš izvor Tadić nije potvrdio možebitne susrete i ‘prijateljska’ nagovaranja, ali nije niti demantirao vrlo te špekulacije.

Nezadovoljni članovi

Lider mladog HDS-a je samo zagonetno potvrdio kako se doista pregovara s nekim nezadovoljnim članovima HDZ-a BiH, njegovim dojučerašnjim stranačkim kolegama iz Središnje Bosne.

A poznato je da je Mladen Mišurić Ramljak apsolutno jedna od vrlo nezadovoljnih stožernih perjanica stanjem i odnosima u HDZ-u BiH, ne samo u Središnjoj Bosni nego i ukupnom politikom vrha HDZ-a BiH i odnosom prema tome području.

Podsjećamo, članovi ŽO HDZ-a BiH iz Kiseljaka već duže vrijeme sabotiraju sjednice tog stranačkog tijela. Naročito je Ramljak ogorčen ponašanjem i nekim potezima nekadašnjeg potpredsjednika HDZ-a BiH Marinka Čavare.

Uostalom, još prije nekoliko godina je Čavara proglašen personom non grata u Kiseljaku i to mu je pismeno priopćeno. Ako se to ima na umu onda nagađanja o transferu Mladena Mišurića Ramljaka možda i imaju nekog opipljivog štofa.

Što je realno

Ipak, realno takva senzacija je miljama daleko i objektivno je poprilično neostvariva. Naime, Ramljak djeluje u tandem i u dobrim je odnosima s Lidijom Bradarom, trenutno najutjecajnijom dužnosnicom Čovićeve stranke u Središnjoj Bosni i teško je pojmiti da bi se Bradara tako olako odrekla karizmatičnog načelnika Kiseljaka i dopustila da ode u neko drugo stranačko  jato.

Nije samo Mladen Ramljak nezadovoljan stanjem u HDZ-u BiH i poglavito bahatim ponašanjem Marinka Čavare kojeg je Dragan Čović, šef stranke, prije nekoliko godina odredio kao svojevrsnog stranačkog povjerenika za Središnju Bosnu.

Prije Čavare to je bio Niko Lozančić, nekadašnji zamjenik predsjednika HDZ-a BiH koji se žestoko sukobio s Čovićem i napustio stožernu stranku.

Čavarin utjecaj

Umjesto da mirno ordinira i koordinira odnose u stranačkoj bazi, Čavara je  krenuo obrnutim putem. Posvađao se sa skoro svim važnijim lokalnim uzdanicama HDZ-a BiH što je za posljedicu imalo raskole pa i raspade u  nekim općinskim organizacijama.

Nedavno je Čavara najurio iz HDZ-a BiH svoju nekada najbližu suradnicu Suzanu Krišto. Prije toga je smaknuo iz vrha stranke uglednog Nikolu  Grubešića, po mnogima najuspješnijeg županijskog ministra zdravstva. Čavari je smetao beskompromisni Grubešić, a još više njegova popularnost   u članstvu.

Uspio je Čavara kreirati i nered u Žepačkom HDZ-u BiH. Izvori Dnevnog lista tvrde kako je obmanuo Dragana Čovića i servirao mu lažne informacije na temelju kojih je Čović u sukobu dviju stranačkih frakcija stao na stranu Mate  Zovke i Josipa Martića.

Tim potezom stožernik i Čavara su otvorili izlazna vrata Ivi Tadiću, Zdravku Maroševiću i još na desetinama mladih i obrazovanih članova stranke koji su  sada svi u HDS-u.

Čavari već duže vrijeme na miriše niti Stjepan Dujo, načelnik Novog Travnika.  Ali mu ne smeta siva eminencija u Vitezu Anto Matić, zbog kojeg se članstvo  HDZ-a BiH u tom gradiću odmetnulo i osnovalo Hrvatsku vitešku stranku.

Čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović pokušava članstvu lažno predstaviti gotovo  idilično stanje u  stranci.

Ali, druga strana medalje jasno ukazuje kako mu se stranka iz dana u dan komada. Eventualni transfer Mladena Ramljaka, Nikole Grubešića, Suzane Krišto, a neki šapuću i o Nikoli Lovrinoviću, zasigurno bi bio najbolniji udarac za HDZ BiH u Bosni.

Predstojeća kampanja za općinske izbore, po svoj prilici, ponudit će stožernoj stranci neka vrlo neugodna iznenađenja i napraviti ogromnu štetu.

J. S.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing