• NAČELNIK NAJAVIO NOVE PRIHODE OD ELEKTROPRIVREDE
  • NAČELNIK NAJAVIO NOVE PRIHODE OD ELEKTROPRIVREDE
  • NAČELNIK NAJAVIO NOVE PRIHODE OD ELEKTROPRIVREDE

NAČELNIK NAJAVIO NOVE PRIHODE OD ELEKTROPRIVREDE

Na nedavnoj sjednici  Općinskog vijeća Prozor – Rama , Načelnik općine dr. Jozo Ivančević najavio je skore naplate prihoda od elektroprivrednih poduzeća, ovog puta od JP „Elektroprivreda BiH“ Sarajevo. Obrazlažući izvršenje proračuna za prva tri mjeseca, dr. Ivančević je najavio skoru naplatu oko 2,1 milijuna KM glavnice i oko 900 tisuća KM kamata po pravosnažnoj presudi   u sudskom sporu koji je općina Prozor – Rama  vodila zbog obračuna i uplata naknada za obeštećenje manjih od onih koje je propisao zakon.

„Godinama, pa i desetljećima,  ovu općinu iskorištavaju veći centri. Potopivši najbolje dijelove Rame, elektroprivredna poduzeća su već tada potaknula val iseljavanja i napravili velike probleme žiteljima. I danas je tako – elektroprivrede se razbacuju novcima, viškove sredstava ulažu u neke sredine koje sa proizvodnjom struje nemaju nikakve veze,  a Ramu, vjerojatno i druga manja mjesta, potpuno zanemaruju i podcjenjuju. Čak krše zakone kako bi platili što manje, iako postoji utvrđena zakonska obveza.  Tu smo bili odlučni, suprotstavili smo se, pokušali se dogovoriti a kad to nije uspjelo pokrenuli smo sudske sporove. Sve smo ih dobili, dio smo naplatili prošle godine a dio ćemo ove“, izjavio je za Ramski vjesnik dr. Ivančević, te dodao: „ Građani trebaju znati da elektroprivredna poduzeća, unatoč sudskim presudama, ne žele ispraviti nezakonit i pogrešan način obračuna za naredni period. Zato mi nastavljamo sa tužbama i nakon što oni plate razlike za protekli period mi izračunavamo razliku za period poslije zadnje tužbe. Bit ćemo odlučni i tražit ćemo svoje bez ikakvih kompromisa“

Zahvaljujući ovoj odlučnosti, izvjesno je da će općina Prozor – Rama još neko vrijeme imati posebne prihode od elektroprivrednih poduzeća, koji će se usmjeravati u konačno rješavanje osnovnih civilizacijskih uvjeta kao što je put, pitka voda, povoljnije poslovno okruženje. No, načelnik Ivančević nakon načelničkog mandata, njegova obitelj i njegovi suradnici ne mogu očekivati posao u elektroprivredama, kako su to znali „odraditi“ neki raniji načelnici i ramski kvazi političari. Ipak, opći interes Rame, vidljiva i očekivano još veća izgrađenost i seoskih i gradskog dijela naše općine, nagrade su daleko veće od onih koje mogu biti udijeljene od  današnjih umišljenih velikih rukovodilaca.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar