Načelnik općine dr. Jozo Ivančević o projektima

Načelnik općine dr. Jozo Ivančević o projektima

Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević dao je intervju za portal www.dnevnik.ba. U tom razgovoru naglasio je slijedeće:
 
„Stanje u općini Prozor Rama je kao i u cijeloj državi. Međutim, mi stalno radimo na različitim projektima kako bismo stanje popravili. Problem je što za svaki projekt čekamo mjesecima čak i po godinu dana za administrativne poslove i različite dozvole koje trebamo dobiti s viših razina. Često nam se čini da netko namjerno opstruira pozitivne procese koje započinjemo u našoj općini.“ rekao je u intervjuu za Dnevnik.ba načelnik općine Prozor Rama Jozo Ivančević.
 
Projekti
 
Ivančević je izjavio i kako općinski proračun povećan nakon što je 2009. godine povećano obeštećenje za potopljeno zemljište hidroakumulacijama.

"I tada je bilo opstrukcija, no, uspjeli smo. Nakon toga je uslijedila revitalizacija HE Rama. Radovi su završeni te ove godine hidroelektrana radi punim kapacitetom što će se odraziti i na proračun općine", izjavio je Ivančević.

U tijeku je, dodaje, projekt uređenja grada. Izvode se zemljani radovi na izgradnji kolektora za sedam tisuća korisnika. Projekt obuhvaća uređenje glavne ulice u Prozoru i nekoliko sporednih.

"Ulice će biti uređene po svim suvremenim standardima; vodovod, odvodnja, elektro i telekom vodovi i zelene površine. Do sada je sav odvodni sustav bio usmjeren u rječicu Prozorčicu koja je zbog toga morala biti zatvorena. Rasvjetna tijela će biti zamijenjena te će sada biti postavljena led rasvjeta", izjavio je.

Završen je i prvi dio natječaja za kružni tok na ulazu u Prozor s magistralne ceste M 16.2. Na glavnom gradskom raskrižju, odnosno na križanju ulica Kralja Tomislava i Dive Grabovčeve bit će postavljen semafor jer je nemoguće uraditi kružni tok zbog manjka prostora.

"Završen je natječaj za dogradnju Srednje škole Prozor za uvođenje novih zanimanja. Tako će od nove školske godine biti uvedena ugostiteljsko-turistička zanimanja.
Svakako ide rekonstrukcija vodocrpilišta Krupić s automatizacijom i klorizacijom bazena na Krčima koji će biti na automatski pogon.
Stara bolna točka je završetak vodovoda po obodu Ramskog jezera. Dobar dio smo već završili no sada ćemo to konačno završiti. Urađeni su projekti za izgradnju vodovoda za naselja Gmiće, Ćališe, Paljike i Borovnicu. Već su započele pripreme za izradu projekta vodovoda za Uzdol.Također smo u pripremnoj fazi izrade projekta vodovoda za Donju Ramu", izjavio je Ivančević.

Cjeloviti razgovor možete pročitati na slijedećem linku;
http://dnevnik.ba/vijesti/bih/prozorrama-opcina-s-perspektivom/19055
 
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar