Načelnik primio najuspješnije karatiste Delfinu Tadić i Ivana Križanca

Načelnik općine Jozo Ivančević primio je danas u svom uredu najuspješnije karatiste s područja naše općine Delfinu Tadić i Ivana Križanca. Oni su svojim radom i uspjesima, kako u državi tako i na balkanskom i europskom prvenstvu, zaslužili titulu najboljih u našoj općini.

Karate reprezentativci iz Rame Delfina Tadić i Ivan Križanac su se pomakli na svjetskoj rang listi, nakon osvojenih visokih rezultata na Europskom prvenstvu u Zürichu: Delfina treće i Ivan sedmo mjesto. Delfina se na svjetskoj rang listi nalazi na 8. mjestu u kategoriji juniorke -59 kg, a Ivan na 16. mjestu u kategoriji seniori U21 – 60kg. Ovo je do sada najveći uspjeh sportaša u Rami koji se natječu u ramskim klubovima, a da su uspjeh napravili na europskim i svjetskim prvenstvima.

Delfina je do sada nastupila na četiri europska i jednom svjetskom prvenstvu, a Ivan na četiri europska i dva svjetska prvenstva. Delfina od prosinca prošle godine nastupa za KK Neretva iz Mostara.

Na državnom prvenstvu BiH, na kojemu je nastupilo 65 klubova, KK “Empi” osvojio je visoko 8 mjesto. KK EMPI je i protekle godine bio organizator poznatog međunarodnog karate turnira “RAMA OPEN” koji u široj regiji kotira kao najbolje organizirani međunarodni turnir.

Inače, Delfina pohađa 4. razred Opće gimnazije u Mostaru, a Ivan je student prve godine Turizma u Mostaru.
Ivan je i trenener mladih karatista sekcije Gračac.

"Uz naša natjecanja i treninge u karate klubovima lako uskladimo i naše školske obveze jer nam se sve te obveze lagano upijaju u kožu i postaju navika", kazali su za portal Ramski vjesnik Delfina i Ivan.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar