Načelnika Jajca iritira hrvatski grb!

Načelnika Jajca iritira hrvatski grb!

 

“Iskreno se nadam da na diplomama i svjedodžbama koje će dobiti neće biti iritirajućih i diskriminirajućih obilježja zbog kojih možda neki neće željeti primiti svoju diplomu ili svjedodžbu, kao što je ranijih godina bio slučaj. Iz tog razloga apeliram na naše škole i pozivam direktore, a posebno Kantonalno Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta da vode računa o pravima svih koji žive i školuju se, kako u Jajcu, tako i cijelom Kantonu”.

Pored čestitke maturantima za uspješno završenu jednu životnu etapu načelnik općine Jajce Edin Hozan istaknuo je i sljedeće:

“Iskreno se nadam da na diplomama i svjedodžbama koje će dobiti neće biti iritirajućih i diskriminirajućih obilježja zbog kojih možda neki neće željeti primiti svoju diplomu ili svjedodžbu, kao što je ranijih godina bio slučaj. Iz tog razloga apelujem na naše škole i pozivam direktore, a posebno Kantonalno Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta da vode računa o pravima svih koji žive i školuju se, kako u Jajcu, tako i cijelom Kantonu”, prenosi portal Volimjajce.com.

Postavio se tako naš načelnik, komentira portal, kao osoba koja se bori protiv nacionalne diskriminacije građana, u ovom slučaju učenika, kako u Jajcu, tako i u Kantonu/Županiji.

Da je to izjavio netko tko se uistinu zalaže za nacionalnu jednakopravnost građana,navedeno bi imalo i nekakvu težinu,ali obzirom da ova je izjava izašla iz usta čovjeka, koji cijeli svoj mandat diskriminira Hrvate u Jajcu na sve moguće načine, iskorištavajući pri tome poziciju na kojoj se nalazi, treba podsjetiti javnost na sljedeće :

Zaboravio je i prešutio ovaj borac za jednakopravnost građana, da je na štetu Hrvata diskriminirajući omjer uposlenih državnih službenika u općini, kojoj je na čelu, kao i u javnim poduzećima i ustanovama kojima je općina Jajce osnivač.

Zaboravio je ovaj borac za jednakopravnost građana da on, kao i njegov prethodnik, već dvanaest godina financijski diskriminiraju Hrvate i naselja u kojima žive Hrvati u Jajcu, na način da ih namjerno izostavljaju i zaboravljaju pri donošenju općinskog proračuna, kad su u pitanju infrastrukturni projekti i kapitalne investicije.

Zaboravio je ovaj borac za jednakopravnost građana da je iritirajuće i diskriminirajuće to što je dozvolio bespravnu gradnju islamskog vjerskog objekta na Vrbici, gdje žive isključivo Hrvati.

Zaboravio je ovaj borac za jednakopravnost građana, da hrvatski privrednici iz Jajca ne mogu dobiti posao od općine Jajce, nego su proračunski milijuni rezervirani samo za poduzeća u kojima ne radi niti jedan Hrvat.

Mnogo toga je još zaboravio Edin Hozan, inače naš istaknuti borac za nacionalnu diskriminaciju, pa je samim tim posljednja osoba, koja bi se trebala javljati i reagirati u općini Jajce kao i ispred institucije koju vodi, kad je u pitanju nacionalna diskriminacija ili (ne)jednakopravnost građana općine Jajce, sve do trenutka, kad će sam biti primjer poštivanja nacionalne jednakopravnost, komentira Volimjajce.com.

“Sve ono što je on kao načelnik radio i radi Hrvatima Jajca, daleko je više iritirajuće i diskriminirajuće od obilježja jednog konstitutivnog naroda na diplomi, jer isti je dokazao da jedino što od Hrvata voli, jeste NOVAC hrvatskih poreznih obveznika, kojim se uvelike puni proračun općine Jajce, a sve ostalo hrvatsko  mu je iritirajuće i diskriminirajuće. Isto tako nismo još vidjeli da se Edin Hozan oglasio ili uputio dopis Elektroprivredi HZ HB te izrazio protest zbog oznake HZ HB u imenu ovog poduzeća, što dovoljno govori da, kad su u pitanju milijuni, koje od ovog poduzeća dobija i troši, a koji na žiro račun općine Jajce liježu s oznakom HZ HB, tad je HZ HB za Edina Hozana – OK”, zaključuje se u tekstu portala Volimjajce.com.

Dnevnik.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar