NACIONAL OTKRIVA: Erlić dodijelio novac ‘Čovićevom fratru’ koji opstruira gradnju doma za starije

NACIONAL OTKRIVA: Erlić dodijelio novac ‘Čovićevom fratru’ koji opstruira gradnju doma za starije

Nacional otkriva nepotizam i političku korupciju HDZ-ove požeško-slavonske županice koja je sredila projekt od 210 tisuća eura nećaku svog supruga, ramskom gvardijanu bliskom HDZ-u koji opstruira Dom za starije i nemoćne u koji je i RH uložila pola milijuna eura.

13.5.2024., Zagreb – Dolazak clanova HDZ-a na sire Predsjednistvo stranke. Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Nacional je proteklog tjedna upozoren da je ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Šime Erlić pretprošlog tjedna dodijelio 210 tisuća eura projektu u kojem sudjeluje Franjevački samostan Rama-Šćit u Hercegovini premda je njegov gvardijan fra Andrija Jozić u više navrata javno optužen da već šest godina opstruira otvorenje Doma za stare i nemoćne osobe u Rami, u koji je hrvatska vlada uložila pola milijuna eura, piše Nacional.hr

Odluka ministra Erlića opterećena je i sumnjom u nepotizam, jer je spomenuti projekt, u kojem sudjeluje i Župa svete Barbare Jakšić kod Požege, pisala razvojna agencija Panora Požeško-slavonske županije, koju vodi županica Antonija Jozić čiji je suprug nećak ramskog gvardijana fra Andrije Jozića.

Cijeli je projekt, pak, dio širega konteksta koji upućuje na moguću političko-religijsku korupciju, jer nije tajna da je ramski gvardijan blizak HDZ-u BiH Dragana Čovića koji pod svaku cijenu nastoji srušiti iznimno uspješnog, ali politički neovisnog načelnika Rame Jozu Ivančevića.

U tom kontekstu valja promatrati i gvardijanovu višegodišnju opstrukciju otvorenja Doma za stare i nemoćne koji su zajedno, uz pomoć pola milijuna eura iz Hrvatske, sagradili Općina Rama i ramski franjevci prije nego što je fra Jozić postao gvardijan.

U istom političkom kontekstu može se tumačiti i projekt od dvjesto tisuća eura “Čovićevom” gvardijanu Joziću, nećaku HDZ-ove požeške županice, koji je napisala HDZ-ova razvojna agencija iz Požege, a odobrio HDZ-ov ministar Šime Erlić.

Riječ je o projektu “Očuvanje vjere i identiteta Hrvata” koji su Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a zajedno podnijeli Franjevački samostan Rama-Šćit i Župa svete Barbare Jakšić kod Požege. Projekt je odobrio ministar Šime Erlić odlukom od 21. svibnja ove godine, kao jedan od mnogih projekata u okviru Programa prekogranične suradnje Hrvatske i BiH….

Koji su projekti dobili novac možete pogledati OVDJE

Navedeni projekt je pod brojem 16. u tabeli ‘Prioritet 2’ Investicijski projekti.

 

 

 

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar