Nagrada od 10 000 eura za istraživačko novinarstvo

Nagrada od 10 000 eura za istraživačko novinarstvo

Natječaj za dodjelu Nagrade EU za istraživačko novinarstvo u BiH predstavljen je danas na tiskovnoj konferenciji u Sarajevu. Ova nagrada se dodjeljuje svake godine u svakoj od sedam zemalja potencijalnih kandidata za članstvo u EU u sljedeće tri godine.
 

Kako je rekao glasnogovornik Izaslanstva EU i specijalnog predstavnika EU u BiH Andy McGuffie, u obzir dolaze istraživačke priče koje predstavljaju doprinos transparentnosti i izvještavanju o društvenim pitanjima vezanim za zloupotrebu položaja i ovlasti i kršenje osnovnih prava, korupciju i organizirani kriminal u BiH, a koje ne bi privukle pažnju javnosti da nisu objavljene.

Nagradni fond za svih sedam zemalja-korisnica za sve tri godine ukupno iznosi 210.000 eura. Za BiH za postignuća ostvarena u 2014. godini nagradni fond iznosi 10.000 eura. Bit će nagrađena do tri najbolje ocijenjena rada – rekao je McGuffie.

Istaknuto je da za ovogodišnji natječaj u obzir dolaze priče objavljene tijekom cijele prošle godine bilo da su one objavljene ili emitirane u medijima bilo koje vrste u BiH – u novinama/magazinima, na radiju, televiziji, internet portalima ili u više medija različitog tipa.
Rok za primanje prijava je 23. travanj.
dnevnik.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar