NAJAVA: 26. rujna u Frankfurtu rukavice će ukrstiti Damir Beljo i Alejandro Berrio

NAJAVA: 26. rujna u Frankfurtu rukavice će ukrstiti Damir Beljo i Alejandro Berrio

26. rujna u Frankfurtu rukavice će ukrstiti Damir Beljo i Alejandro Berrio. Berrio napada WBF interkontinentalni pojas koji drži Damir.

Osim pojasa,pobjednik ove borbe bi najvjerojatnije ušao u samu europsku boksačku elitu te bi to omogućilo napad na neki od pojaseva u najjačim verzijama ! Televizijski prijenos je omogućio Eurosport.

Damir Beljo,poznat i kao "Bombarder s Neretve" ulazi u ovaj meč kao neporažen u dosadašnjih 17 borbi u profesionalnom boksu.

Zadnja mu je borba bila u Dubrovniku gdje je porazio Aleksandra Todorovića tehničkim nokautom u trećoj rundi. Ovo je bio njihov drugi meč i druga Damirova pobjeda nakon što je isto uradio prošle godine u Novom Pazaru. Zapaženi nastupi nisu promakli oku Grigoryu Drozdu,europskom cruserweight prvaku koji će se boriti 27.rujna za svjetsku WBC titulu. Damir je pozvan u Moskvu da sparira Drozdu pred meč karijere.Naravno, ovo je odlično došlo mostarskom boksaču kako bi se i on pripremio za predstojeći meč koji je predviđen da traje 12 rundi. Ovo nije prvi put da Damir ide sparirat nekom od najboljih boksača u njegovoj kategoriji !

Podsjetimo, Damir je prošle godine bio na treninzima u Njemačkoj gdje je trenirao s Olom Alofabijem kojeg je trenirao nitko drugi već Fritz Sdunek koji trenutačno radi i sa Vitalijem Kličkom,Felixom Sturmom,Alofabijem te Mađarom Erdeiem. 

Beljo će u Moskvi boraviti otprilike dvadesetak dana te se vraća 19.rujna , tjedan dana prije meča u Frankfurtu.

Za Berria je imao samo riječi hvale: "O Berriu kao boksaču mogu reći mnogo dobrih stvari. Iskusan je i sjajan nokauter koji ima odličnu statistiku. Meč protiv njega najvažniji je u mojoj dosadašnjoj karijeri. Ako pobijedim ulazim u vrh europskog profesionalnog boksa što je bio moj cilj od kad sam se počeo baviti ovim sportom. Kroz godinu dana u tom bi slučaju gotovo sigurno boksao s nekim od svjetskih boksačkih velikana."

S druge strane,38-godišnji Alejandro "Naco" Berrio ulazi u meč kao izazivač. Berrio se profesionalno počeo baviti boksom 1997 godine. Uspjeh karijere je doživio 2007.godine kada se revanširao Robertu Stiglietzu za poraz koji je doživio 2005 godine. Uradio je to spektakularno ! Nokautirao je Stiglietza u borbi za pojas IBF u supersrednjoj kategoriji. Iste godine, nokautiran je od strane Luciana Butea te je tako izgubio svoj pojas. 
Zadnje borbu odradio je u Kolumbiji(Cartagena) gdje je pobijedio zemljaka Fulgencia Zunigu. Zasad Berrio ima skor 35-6-0. 

Ovo će biti dvoboj dva nokautera,ali se nadamo da će nam Damir svima priuštiti zadovoljstvo i novu pobjedu !

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar