NAJAVA: Dan općine Prozor-Rama 2023

NAJAVA: Dan općine Prozor-Rama 2023

Manifestacija “Dan općine Prozor-Rama 2023” ove će se godine u Rami održavati od 18. kolovoza do 23. rujna. Bogat program će otvoriti Veliki dramski ansambl kojeg će publika ponovno moći gledati na drugoj izvedbi “Ramskog Hamleta”. 

Nakon što ramska publika 16. kolovoza još jednom odgleda dramu po motivima Ive Brešana, pod redateljskom palicom Ante Bilića iz Hrvatskog kazališta Travnik, ljubitelje sporta očekuje otvorenje još jednog izdanja Tradicionalnog noćnog malonogometnog turnira na stadionu Osnovne škole “Marko Marulić”. Turnir će trajati od 23. kolovoza do Dana općine 8. rujna.

Nakon grupne faze u ponedjeljak 4. rujna se očekuju četvrtfinalni susreti, potom pulufinalni susreti 6. rujna, a utakmica za treće mjesti i ona finalna 8. rujna 2023. godine.

U međuvremenu, vrijedni članovi Folklorne skupine “Ramska tradicija” pripremili su još jednu večer folklora “Običaje svoje zaboravit neću”, a koja će se održati 27. kolovoza u Domu kulture u Prozoru od 19 sati.

Promocija knjige “Franjevci iz Rame – Leksikon članova Bosne Srebrene (1557.-2020.)” autora fra Tomislava Brkovića održat će se u Domu kulture u Prozoru 1. rujna u 19 sati.

Izložba “Slikari ramskoga kruga” davne je 2013. godine okupila veliki broj autora među čijim se motivima na bilo koji način našla Rama, a upriličena je u Galeriji Vladimir Filakovac u Zagrebu. Deset godina kasnije, broj autora kojima je Rama vječita inspiracija se povećao, a publika u Rami moći će vidjeti dopunjenu postavku u Domu kulture od 30. kolovoza od 19 sati.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Prozor-Rama održat će se 5. rujna, a prije koje će biti položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule ramske branitelje.

Na sami Dan općine Prozor-Rama, vijenci će biti položeni kod Ramskoga križa na Šćitu, a publiku u večernjim satima potom očekuje završnica turnira. Krajem rujna, točnije 18. i 19. rujna očekuje se 16. Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma, poznatiji kao “Dani šljive”.

Na samom kraju programa će biti upriličen Dan šaha 23. rujna u Šahovskom klubu “Rama” od 10 sati.

Detaljan program uz moguće izmjene datuma vam donosimo u nastavku:

 

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing