Najava: Dezinfekcija haustora stambenih zgrada u Prozoru!

Najava: Dezinfekcija haustora stambenih zgrada u Prozoru!

U cilju zaštite pučanstva od zaraznih i drugih bolesti, Sanitarna inspekcija u suradnji sa Civilnom zaštitom Općine Prozor-Rama poduzimat će preventivne mjere dezinfekcije svih ulaza i haustora u zgradama kolektivnog stanovanja na području naše općine.

Obaviještavaju se svi stanari u objektima kolektivnog stanovanja-zgradama da će se vršiti dezinfekcija svih ulaza i stubišta u zgradama kao i javnih površina ispred ulaza zgrada tj. dvorišta od. 09.04.2020 god.

Da bi mjere preventivne dezinfekcije imale efekta, neophodno je da se stanari uključe, organiziraju i izvrše čišćenje i pripremanje površina za dezinfekciju.

Nakon što pripreme, očiste haustore i dvorišta potrebno je da nazovu civilnu zaštitu na broj: 036-771-382 i prijave lokaciju na kojoj su izvršili neophodno čišćenje kako bi se odmah moglo pristupiti dezinfekciji.

Mjere neće biti jednokratnog karaktera, poduzimat će se i u narednom periodu.

Cilj provedbe mjera dezinfekcije haustora i dvorišta je prevencija, odnosno sprečavanje širenja zaraznih bolesti, stvaranje boljih sanitarno-higijenskih uvjeta, održanje životnog prostora sigurnijim i čišćim, navodi se u Priopćenju Sanitarne inspekcije Općine Prozor-Rama.

 

 

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar