NAJAVA: “Dijalog zajednice Prozor-Rama” za jačanje povjerenja i kohezije u zajednici

NAJAVA: “Dijalog zajednice Prozor-Rama” za jačanje povjerenja i kohezije u zajednici

Općina Prozor-Rama sudjelovat će u narednom periodu u realizaciji projekta „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“, koji financira Europska unija (EU), a kojeg zajedno provode EU, Ujedinjeni narodi (UN), Misija Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OSCE) u Bosni i Hercegovini i Vijeće Europe (CoE).
Projekt uključuje suradnju s lokalnim vlastima i predstavnicima civilnog društva, grantove za organizacije civilnog društva i pojedince koji promiču mir i povjerenje, kao i podršku lokalnim medijima u promicanju pozitivnih priča iz zajednice.
“Uz malo dobre volje možemo bolje”

U sklopu projekta bit će održan „Dijalog zajednice Prozor – Rama“, osmišljen kao platforma za poticanje većeg učešća i utjecaja građana i građanki, organizacija civilnog društva, predstavnika lokalnih vlasti i drugih društvenih aktera na procese i akcije koje doprinose jačanju povjerenja i društvene kohezije.

Tijekom dijaloga sudionici će razgovarati o zajedničkim prioritetima, izraziti probleme i izazove u zajednici te predstaviti potencijalna rješenja, koja mogu biti sprovedena u lokalnim zajednicama s konačnim ciljem jačanja povjerenja i društvene kohezije.

“Dijalog zajednice Prozor-Rama” bit će održan 8. ožujka 2023. godine, s početkom u 12 sati, u vijećnici nove zgrade Općine

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na dijalogu: https://forms.office.com/e/pQfhF7yfAk

“Izgradnja povjerenja i povezanosti u zajednici zadatak je svih nas, zbog čega nam je iznimno zadovoljstvo biti partner na ovom projektu i omogućiti našim građankama i građanima priliku da aktivno sudjeluju u projektu i svojim zalaganjem doprinesu razvoju boljih odnosa i međusobnom povjerenju te kroz suradnju i boljem životnom standardu u općini Prozor-Rama“, kazao je načelnik općine dr. Jozo Ivančević.
Mnogo je lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini u kojima postoje pozitivni primjeri izgradnje povjerenja, kohezije i mira, koji mogu poslužiti kao uzor i praksa drugim zajednicama, ali i političkom djelovanju na višim nivoima vlasti, međutim, često ti primjeri prolaze neopaženo.
Stoga je fokus ovog projekta jačanje i promicanje pozitivnih inicijativa i aktivnosti u zajednicama i podrška ljudima diljem zemlje koji svakodnevno ulažu značajne napore u izgradnju povjerenja, društvene kohezije i održivog mira.

“Pozivamo građanke i građane, organizacije civilnog društva i druge društvene aktere da kroz sudjelovanje na dijalogu budu dio pozitivnih promjena u našoj zajednici, jer uz malo dobre volje, MOŽEMO BOLJE!”, poručili su organizatori dijaloga.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar