NAJAVA: Dvostruka proslava u župi sv. Ilije proroka – Solakova Kula

NAJAVA: Dvostruka proslava u župi sv. Ilije proroka – Solakova Kula

Solakova kula poziva sve vjernike na dvostruku proslavu u župi sv. Ilije proroka – Solakova Kula. Ove godine će biti posebno svečano, jer župa ima dva važna događaja za slavlje.
Proslava započinje već u petak s susretom duhovnih zvanja na Barama, u filijalnoj crkvi sv. Petra i Pavla.
Susret Duhovnih zvanja završava najvažnijim događajem – proslavom blagdana sv. Ilije koja će se održati 21. srpnja. Svečana misa započinje u 11 sati, nakon molitve krunice i prilike za ispovijed. Ove godine župljani župe Solakova Kula obilježavaju trideset i jednu godina od egzodusa katolika iz svoje župe, stoga je ovo poseban trenutak za zajedništvo i sjećanje.
Župa Solakova Kula, posvećena sv. Iliji Proroku, slavi se 20. srpnja, no kako je župa raseljena, patron se premješta u najbližu nedjelju kako bi ljudi iz dalekih krajeva mogli prisustvovati. Nakon svete mise, slijedi druženje uz pjesmu i bećarac. Na sam dan prema tradiciji sv. Misu predslavit će mons. Pero Sudar, biskup u miru, a uvijek propovijeda netko od domaćih svećenika.
“Svi ste srdačno pozvani na Solakovu Kulu da s nama proslavite ove važne trenutke. Sveti Ilija, moli za nas!”, poručuju iz župe.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar