• NAJAVA: Humanitarni koncert i izložba za djecu Stadlerova dječjeg Egipta u Sarajevu
  • NAJAVA: Humanitarni koncert i izložba za djecu Stadlerova dječjeg Egipta u Sarajevu
  • NAJAVA: Humanitarni koncert i izložba za djecu Stadlerova dječjeg Egipta u Sarajevu

NAJAVA: Humanitarni koncert i izložba za djecu Stadlerova dječjeg Egipta u Sarajevu

Milosrđe je izvor radosti

  izvor   U utorak, 29. 11. 2016., u 19 sati u prostoru Franjevačkoga medijskoga studentskog centra, Zagrebačka 18 u Sarajevu,  bit će održan humanitarni koncert i prodajna izložba za djecuStadlerova dječjeg Egipta (SDE-a) u Sarajevu.Ovo je 12. humanitarni koncert i prodajna izložba u organizaciji Stadlerova dječjeg Egipta i HKD Napretka s misijom školovanja djece bez prikladne roditeljske skrbi.

Na humanitarnom koncertu i prodajnoj izložbi moći ćete dijeliti radost zajedništva, darivanja,  uživati u ljepoti glazbe te za Vaše najdraže nabaviti dar koji ih raduje. Sudjelovanjem i kupovinom izloženih dječjih radova, sestarskih kolačića, te rukotvorina članova Društva Prijatelji Maloga Isusa (PMI) pomoći ćete misiju sestara Služavki Maloga Isusa u školovanju djece Stadlerova dječjeg Egipta u Sarajevu i postati sudionici ljepote darivanja.

Sav naš trud samo je skromna produžena ruka blagoslova sluge Božjega Josipa Stadlera koji se uvijek zauzimao za potrebite i činio djela milosrđa. On i danas potiče naša srca da djelotvorno ljube tužne, napuštene, siromašne, osobito nejake i nemoćne osobe u raznim nevoljama.

Radujemo se sudjelovanju i doprinosu svakoga ponaosob u radosti odrastanja naših najmanjih i najdražih, jer u sućutnom milosrđu prema potrebitima krije se izvor radosti.

Milosrđe je izvor radosti, svjedoči ovo veliko djelo umreženog milosrđa iza kojega stojepodupiratelji milosrdna srca.(staviti da se otvara pozivnica)

 Stadlerov dječji Egipat

Prvi Vrhbosanski nadbiskup Sluga Božji Josip Stadler, nakon što je 1890. godine osnovao Betlehem, 1899. godine osniva ustanovu –Zavod Egipat za zaštitu, odgoj i obrazovanje siromašne i nezbrinute djece te ga povjerava sestrama Služavkama Maloga Isusa (SMI). Djeca  ostajaju u zavodu dok ne nauče sama priskrbiti za život, a moguostati i dulje ako žele.Kako nekada, tako i danas sestre Služavke Maloga Isusa u duhu Utemeljitelja majčinskom brigom skrbe za djecu bez prikladne roditeljske skrbi u Stadlerovu dječjem Egiptu.

 

Više od 126. godine sestre SMI slijede put i karizmu radosnog služenja djeci i njihovim potrebama na putu odrastanja. Život i rad posvećuju tome da svako dijete ima dom s ozračjem ljubavi, prihvaćanja, sigurnosti i svega što je potrebno za cjelovit rast i razvoj djeteta: hrana, odjeća, školovanje, druženje, igra, zdravstvena zaštita, izleti, iskustva radosti, rasta i korisnih spoznaja što obogaćuju život … Nadahnjujući se tekstovima starozavjetne  knjige o Tobiji, od samoga početka 24. 10. 1890. godine, sestre i djeca hode pod moćnom zaštitom svetoga arkanđela Rafaela.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar