NAJAVA: Izborni sastanak Mjesne zajednice Orašac

NAJAVA: Izborni sastanak Mjesne zajednice Orašac

Komisija za mjesne zajednice Općinskog vijeća Prozor poziva sve mještane Mjesne zajednice Orašac-podružnice Orašac, Proslap, Maglice, Klanac i Kozo, na kandidacijski-izborni sastanak koji će se održati 23. travnja 2024. godine u Osnovnoj školi u Orašcu s početkom u 19 sati. 

Predložen je sljedeći Dnevni red:
  • Predlaganje kandidata i izbor za članove Odbora podružnice-Vijeća mjesne zajednice
  • Razno

Iz Komisije napominju: “Izbori u podružnicama mjesnih zajednica će se održati na način da će se utvrditi prijedlozi kandidata kako prije izbora tako i na sam dan izbora. Izbori će se održati po principu lokalnih izbora, gdje će birači zaokruživati pojedine kandidate na glasačkom listiću, prema svom izboru.”

“Pozivamo dosadašnje članove odbora podružnice, ostale mještane, kao i mjesne političke stranke da pripreme prijedloge kandidata i iste dostave Komisiji za mjesne zajednice, prije ili na samom sastanku. Sugeriramo da se predloži više kandidata. Predložene mogu biti osobe s pravom glasa i prebivalištem na području ove podružnice koje potpišu Izjavu o prihvaćanju kandidature. Obrasci izjava se mogu dobiti kod dosadašnjih predsjednika Odbora, na šalteru Općine i općinskim organizacijama političkih stranaka”, poručuju iz Komisije za mjesne zajednice.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar