NAJAVA: Jedanaesta sjednica Općinskog vijeća Prozor-Rama

NAJAVA: Jedanaesta sjednica Općinskog vijeća Prozor-Rama

Predsjednik Općinskog vijeća saziva 11. sjednicu Općinskog vijeća Prozor-Rama, koja će se održati dana 20. listopada 2021. godine (SRIJEDA) u novoj zgradi općine Prozor – Rama s početkom u 10,00 sati.

Vijeće izglasava suglasnost na Ugovor o potpori zapošljavanju u novoj tvornici

Za sjednicu je predložen sljedeći Dnevni red koji počinje Izvatkom iz zapisnika s 10. sjednice Općinskog vijeća. Druga točka Dnevnog reda predviđena je za Prijedlog Odluke o imenovanju predsjednika i članova Radne grupe koja će vršiti ovlasti Skupštine poduzeća „Javni prijevoz“ d.o.o. Prozor – Rama.

Vijeće će na trećoj točki Dnevnog reda davati suglasnost na Ugovor o kupoprodaji nekretnina upisanih u Posjedovni list broj 1034 za K.O: Prozor-Grad. Kupoprodajni se ugovor odnosi na poduzeće “Rama-Tex” d.o.o. Prozor-Rama (Prodavatelj) i Općinu Prozor-Rama (Kupac), a radi se o parcelama ukupne površine 7906 m2.

Važna točka 11. sjednice svakako je i Davanje suglasnosti na Ugovor o potpori zapošljavanja po projektu tvornice za obradu metala „GS-Rama“ d.o.o. Prozor – Rama. Po davanju suglasnosti, uskoro se očekuje i objava Javnog poziva za sve zainteresirane žitelje, koji će potom obaviti razgovor s poslodavcima 30. listopada 2021. godine. Do kraja 2022. godine se očekuje uposlenje 57 radnika, dok bi prosječna plaća majstora bila 1.500 KM.

Neke od ostalih točaka dnevnog reda su i Davanje suglasnosti na Odluku o izmjeni i dopuni Statuta Osnovne škole fra Jeronima Vladića Ripci, Prijedlog Rješenja o imenovanju Povjerenstva za izlaganje na javni uvid podataka o nekretninama za područje K.O. Lapsunj, Prijedlog Rješenja o imenovanju Povjerenstva za izlaganje na javni uvid podataka o nekretninama za područje K.O. Zahum, Prijedlog Rješenja o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju Povjerenstva za izlaganje na javni uvid podataka o nekretninama za područje K.O. Gmići.

Detaljan izvještaj o školstvu u Prozor-Rami

Općinskom vijeću će prema točki Dnevnog reda biti podnesena Izvješće o radu Osnovnih škola na području općine Prozor – Rama u školskoj 2020/2021. godini, Izvješće o radu Srednje škole u Prozoru u školskoj 2020/2021. godina, Izvješće o početku školske 2021/2022. godinu i prijevozu učenika,, Informacija o uspjehu i vladanju učenika osnovnih i Srednje škole na području općine Prozor – Rama u školskoj 2020/2021.godini te predočena Informacija o realizaciji Programa rada Općinskog vijeća Prozor – Rama za period 1.4. – 30.9.2021.godine.

Za zadnju točku dnevnog reda ostavljena su Pitanje i Inicijative vijećnika.

 

 

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar