Najava: Obilježavanje 27. obljetnice razmjene Bugojanskih logoraša

Najava: Obilježavanje 27. obljetnice razmjene Bugojanskih logoraša

27. obljetnica razmjene Bugojanskih logoraša iz logora Stadion u Bugojnu bit će obilježena u petak, 19.3.2021.godine,. na blagdan sv. Josipa.

Na taj dan bit će posljednji ispraćaj četiri nestala, likvidirana i nakon 27 godina pronađena tijela iz skupine 19 nestalih bugojanskih Hrvata. Tijela Ante Markulje, Dragan Miličević i Franje Jezidžića bit će pokopana u petak u zajedničkoj grobnici u Bugojnu, a tijelo Zorana Galića bit će, po želji obitelji, pokopano dan poslije u Mostaru, kazao je Mario Mostarac, predsjednik hrvatske Udruge logoraša Bugojna koji je bio gost u  Otvorenom programu Mirjane Šimunović.

U 10 sati je polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve poginule, zarobljene i nestale Hrvate Bugojna ispred spomen obilježja na katoličkom gradskom groblju u Bugojnu. U crkvi sv. Ante Padovanskog u Bugojnu u 11 sati bit će služena sveta misa zahvalnica za oslobođene logoraše i ujedno misa zadušnica za pokojne. Nakon mise bit će posljednji ispraćaj odvedenih, likvidiranih i pronađenih logoraša na Rostovu koji su bili pripadnici 104 brigade HVO Eugen Kvaternik Bugojno.

-Tragamo još za 15 tijela iz Bugojna i nadamo se kako će uskoro biti pronađena i ostala tijela, kazao je naš gost.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar