NAJAVA: Obljetnica pogibije Šimuna Fofića Fofe, zapovjednika brigade “Rama”

NAJAVA: Obljetnica pogibije Šimuna Fofića Fofe, zapovjednika brigade “Rama”

Povodom 32. obljetnice pogibije zapovjednika brigade “Rama“ brigadira Šimuna Fofića Fofe, izaslanstvo Udruga proisteklih iz Domovinskog rata upriličit će 7. srpnja 2024. godine (nedjelja) u 10 sati polaganje vijenaca i paljenje svijeća na grobu pokojnog zapovjednika na mjesnom groblju u Rumbocima.

Pokojni Fofa rođen 24. kolovoza1969. god. u Rumbocima od oca Franje i majke Kate rođ. Džolan. Jedan je od prvih koji je pristupio stvaranju hrvatske vojske i specijalne policije u Lučkom. Čovjek koji je udario temelje brigade „Rama“.

Danonoćno boraveći na prvoj crti obrane prenosio je vojnicima svoje znanje koje je stekao u postrojbi specijalne policije. Poginuo je 7. srpnja 1992. god. na prvoj crti obrane na Rosoju.

Odlikovan je spomenicom Domovinskog rata i Redom Petra Zrinskog Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. S tugom i ponosom se sjećamo ovog nadasve hrabrog i poštenog čovjeka.

“Pozivamo sve bivše pripadnike brigade „Rama“, a i sve druge koji osjećaju potrebu da dođu i pridruže nam se prilikom polaganja i paljenja svijeća za pokojnog Fofu kao i za sve pripadnike brigade ‘Rama’ koji su pokopani u mjesnom groblju Rumboci”, kažu iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Prozor-Rama.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar