NAJAVA: Poučna komedija za djecu “Abeceda književnosti”

NAJAVA: Poučna komedija za djecu “Abeceda književnosti”

Poučna komedija za djecu i i mlade “Abeceda književnosti” predstavit će se u Prozoru u Domu kulture u utorak, 2. listopada 2018. godine s početkom u 12,15 sati za učenike OŠ Veselka Tenžere Uzdol i OŠ Marka Marulića Prozor, kao i za ostale zainteresirane posjetitelje.

Predstava će istoga dana u ranijim terminima biti predstavljena učenicima OŠ Ivana Mažuranića na Gračacu u 8,45 u Multimedijalnoj dvorani i OŠ fra Jeronima Vladića u Ripcima 10,30.

U predstavi sudjeluju glumci Malog teatra Mostar, Igor Vidačković i Ivo Krešić.

Cijena ulaznice je 3 KM.

Predstava “Abeceda književnosti” je autorski tekst, nastao u suradnji s pedagozima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola. Pretočen je u poučnu komediju koja prati nastavni plan i program na hrvatskom jeziku, govoreći o piscima naše, ali i svjetske književnosti.

Predstava je to s dva lika, nastavnik i učenik, koji kroz predstavu razgovaraju o književnosti, književnim djelima hrvatskih, ali i svjetskih velikana književnosti.

“Abeceda književnosti” je zamišljena kao jedan sat hrvatskog jezika, gdje se na opušteniji i šaljiviji način govori o bajkama, basnama, poeziji, piscima, ali i životnim poukama, koje se u velikim djelima nalaze. Također, učenik i nastavnik razgovaraju o pravim životnim vrijednostima kao što su obitelj, prijateljstvo, ljubav…

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing