NAJAVA: Press konferencija povodom Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”

NAJAVA: Press konferencija povodom Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”

Konferencija za medije povodom 19. izdanja Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska” i premijere predstave „Eling“, bit će održana u srijedu 18. svibnja 2022. godine u foajeu Narodnog pozorišta Mostar s početkom u 10 sati. 

Na konferenciji javnosti će se obratiti: v.d. direktora i glumac u predstavi, Emir Spahić, selektorica festivala Tina Laco, producentica pozorišta Dragica Suša, dramaturginja pozorišta i predstave Emina Kovačević, rediteljica predstave Alma Lapajne te glumci Saša Oručević, Emir Sejfić, Jasmin Krpo i glumica Ajla Hamzić.

Otvaranje festivala i premijera predstave „Eling” održat će se 20. svibnja 2022. godine sa početkom u 20 sati

Ulaznice za sve predstave festivala mogu se kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 – 14 sati ili rezervirati na telefon 036/550-128. Na dan izvedbe predstave, blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 sati do početka predstave.
Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na Facebook i Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva kulture i sporta, Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ministarstva obrazovanja, nauke kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, Grada Mostara i Fondacije za muzičke scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Sponzori ovogodišnjeg izdanja festivala su BhTelecom, UniCredit Bank i BH Pošta. Partneri festivala su Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona, Privredna banka Sarajevo, HIFA do.o., Medical, Violeta, Grawe osiguranje, autolijanovići, Stomatološka poliklinika Jurišić, te Carski vinogradi Mostar.

Generalni medijski pokrovitelj ovogodišnje „Mostarske liske“ je N1, uz ostale medijske partnere.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar