NAJAVA: Promocija knjige “Vrijeme, moj dar za tebe” Pere Rotima

NAJAVA: Promocija knjige “Vrijeme, moj dar za tebe” Pere Rotima

Zbirka pjesama “Vrijeme, moj dar za tebe” ramskog iseljenika Pere Rotima bit će predstavljena u petak, 9. prosinca 2022. godine, u Domu kulture u Prozoru s početkom u 20 sati. 

O knjizi će, uz autora, govoriti Mira Džalto profesorica hrvatskog jezika i književnosti, pjesme će čitati Katarina Zadro, a u glazbenom dijelu programa će nastupiti Ana Topić. Organizator događaja je Kulturno-sportski centar.

Pero Rotim (Šerovina, Prozor, 17. ožujka 1965.) osnovnu i srednju školu završio je u Prozoru. Po završetku srednje škole preseljava u Hrvatsku, gdje kraće razdoblje obavlja poslove telefonskog operatera u skladištu tvrtke “Agrariacoop” d.d. Zagreb. Nastanjuje se u Sv. Ivanu Zelini gdje se zapošljava u maloj privatnoj tvrtki. Vrlo brzo postaje omiljen među radnim kolegama i mještanima, a posebno među mladima.

Tako u svojstvu tajnika zajednice “Mi mladi” aktivno sudjeluje u organizaciji brojnih priredaba, igrokaza, izleta i hodočašća u različita svetišta. Godine 1990. odlazi u Austriju gdje ostvaruje kontakt s Hrvatskom katoličkom misijom Innsbruck te aktivno sudjeluje u njezinom radu.

Član je Misijskoga pastoralnoga vijeća HKM Innsbruck. Od oca je naslijedio dar za glazbu, te je danas jedini guslar s područja Rame koji nastupa na hrvatskim zabavama i susretima organiziranim u dijaspori.

Oženjen je Ružom Marić s kojom ima petero djece. Živi i radi u Innsbrucku u Austriji. Piše pjesme još od rane mladosti, a neke su mu objavljene u mjesečniku “Crkva na kamenu” te u zbornicima “Lirikom do istine”, “Na braniku nam lipe hrvatske riči” i “Dalmacija u lirici”. Godine 2020. izdaje svoju prvu samostalnu zbirku pjesama “Kad srce progovori”.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar