NAJAVA: Promocija misionarskog rada časne sestre Marte Nikolić

NAJAVA: Promocija misionarskog rada časne sestre Marte Nikolić

Promocija misionarskog rada časne sestre Marte Nikolić, rodom iz Rumboka, održat će se u organizaciji Kulturno-sportskog centra u ponedjeljak, 21. studenoga 2022. godine, u Domu kulture u Prozoru s početkom u 19.00 sati

Na ovom humanitarnom susretu sestra Marta će pričati o svom životnom putu i iskustvu misijskog života na Salomonskim otocima, na jugozapadu Tihog oceana, država Melanezija, gdje djeluje već punih 11 godina.

Tom prigodom skupljat će se dobrovoljni prilozi za pomoć u njenom misionarskom radu.

ČUDESA PRIČA SESTRE MARTE NIKOLIĆ IZ RUMBOKA: Trideset je godina bila sestra na splitskoj intenzivnoj, a onda je s 59 godina otišla pomagati sirotinji na drugi kraj svijeta

Sestra Augustina, kako je njeno redovničko ime, rođena je kao Marta Nikolić u Rumbocima 1952. godine. Pridružila se družbi Sestara milosrdnica sv. Vinka i prve zavjete položila 1971.g., a vječne zavjete 1976. godine. Od početka redovničke službe srce ju je vuklo u misije, no želju je ostvarila tek 2011. kad se s još tri sestre otisnula na put.

Tako je je sestra Marta nakon punih trideset godina staža u jednom od najtežih odjela KBC-a Split, jedinici intenzivnog liječenja na kirurgiji, odlučila umjesto u zasluženu mirovinu, krenuti u trope, pomagati najsiromašnijima ovoga svijeta.

Organizatori vas pozivaju da nazočite ovom humanitarnom i emotivnom susretu i da svojim prilozima pomognete misijski rad sestre Marte i njezinih sestara u ovoj dalekoj zemlji.

Foto: Duje Klarić/Cropix

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing