Najava : Ramski susreti u Sopnici

Najava : Ramski susreti u Sopnici

Ramski franjevački samostan Rama-Šćit i Ramska zajednica Zagreb,
 
pozivaju Vas na tradicionalne SUSRETE RAMLJAKA!
 
U nedjelju, 21. rujna 2014. godine u župi Sv. Marije Anđeoske – Sesvetska Sopnica kod Zagreba.
 
·         11.00 sati – Sveta misa u župnoj crkvi Sv. Marije Anđeoske. Nakon mise predviđeno je prigodno druženje i razgovor o rodnom zavičaju. 
·         Predstavljanje Udruge "Srce", udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji i prigodna prodaja rukotvorina za pomoć udruzi u daljnjem radu.

Tijekom dana sve posjetitelje očekuje bogat kulturno-umjetnički program. Bit će upriličena i prigodna prodaja knjiga o Rami, a kojom će se potpomoći rad novoutemeljene Zaklade Diva Grabovčeva za pomoć ramskim studentima. Ovim putem Ramska zajednica Zagreb poziva sve Ramkinje i Ramljake da dođu u narodnoj ramskoj nošnji. 

Napomena: U tijeku je humanitarna akcija Crvenog križ Prozor Rama i KSC Prozor Rama " Sagradimo kuću obitelji Mirka Miličevića". Riječ je o šesteročlanoj obitelji iz Papaka. Otac je zbog bolesti kralježnice nesposoban za rad, imaju četvero djece od jedne do osam godina, najstarije dijete je dijete s posebnim potrebama. Žive u tuđoj ruševnoj kućici, bez osnovnih uvjeta za normalan život. Akcije prikupljanja pomoći organizirana je u župama Ramskog dekanata, u školama, poduzećima i javnim ustanovama. Ramski susreti u Sopnici su prilika da se Ramska zajednica Zagreb uključi u humanitarnu akciju, pa ćemo tom prigodom prikupljati novce za obitelj Miličević iz Papaka.     ·         RAMLJACI, DOBRO DOŠLI!
       

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar