NAJAVA: XII. “Lake to lake” veslačka regata i VI. Kup Veslačkog saveza Dalmacije

NAJAVA: XII. “Lake to lake” veslačka regata i VI. Kup Veslačkog saveza Dalmacije

Veslački klub “Rama” domaćin je 12. izdanja tradicionalne veslačke regate “Lake to lake”, kao i prvi put šestog izdanja Kupa Veslačkog saveza Dalmacije, a koji će se održati 23. lipnja 2024. godine na Ramskom jezeru od 10 sati.

Regata će ove godine okupiti do sada najveći broj klubova iz BiH, Hrvatske i Slovenije te oko 300 natjecatelja. Nastup na XII. Lake to lake regati upisat će Veslački klub “Jadran”, VK “Gusar”, VK “Neptun”, VK “Biokovo”, HVK “Mornar, VK “Neretvanski gusar”, HVK “Marina Kaštela”, VK “Dupin”, VK “Pag”, VK “Dravske elektrane”, VK “Rama” te VK “Ustirama”.

“Veslačka regata ‘Lake to lake’ je jedan jedinstven sportski događaj na području Hercegovačko-neretvanske županije pa i cijele Bosne i Hercegovine, i kao takav već dvanaestu godinu za redom uspješno okuplja sportaše i zaljubljenike u veslanje kako iz naše države tako i iz susjedne Republike Hrvatske i Slovenije. Regata je međunarodnog karaktera te iz godine u godinu broj natjecatelja i posjetitelja regate raste, što dokazuje da ista ima pozitivan učinak na društvo i uspješno promiče aktivno bavljenje sportom te zdrav način života”, kažu iz Veslačkog kluba “Rama”.

Cilj regate je međunarodna suradnja, uspostava poznanstava kako među natjecateljima tako i među trenerima te ostalim članovima, sve u svrhu učenja i daljnjeg razvoja veslačkog sporta u BiH

Natjecanje počinje u 10:00 sati, a očekuje se oko 300 natjecatelja, što iz Veslačkih klubova Rama i Ustirama, što iz klubova iz Hrvatske i Slovenije.

“Ove godine smo po prvi put dosad na Ramskom jezeru za potrebe održavanja regate postavili sedam olimpijskih albano staza. Time se proširio raspon kategorija u kojima se natječu veslači u odnosu na prošle godine. Budući da su se dosad utrke održavale na 500m, a ovaj put će se održati na 500m, 1000m i 2000m. Na ovogodišnjoj regati očekujemo 10-ak klubova iz BiH, Hrvatske i Slovenije”, pojašnjavaju nam iz Veslačkog kluba.

Foto: Albano staze duž Ramskog jezera 

Natjecanje je planirano za jutarnje sate, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika i dodjela medalja

Nakon ceremonije zatvaranja regate bit će upriličen ručak za sve sudionike. Po završetku tih aktivnosti planirani su druženje djece i mladih na Ramskom jezeru, uz plivanje, kajak, veslanje…

Klub je aktivan i nastupio je na preko stotinu regata kako u Republici Hrvatskoj tako i u Sloveniji. U 2018. godini veslači iz VK “Rama” i “Ustirama” ostvarili su značajne uspjehe, a od kojih iz kluba izdvajaju drugo mjesto (JUNIORI) na CROATIA INDOOR 2018 u Rijeci te prvo mjesto (JUNIORI) na međunarodnoj veslačkoj regati JUMBO u Zagrebu, oba natjecanja uvrštena su u FISA kalendar natjecanja.

“Predstavljali smo Bosnu i Hercegovinu na Balkanskom juniorskom prvenstvu u Strugi, Sjeverna Makedonija 2021. godine, te na Balkanskom juniorskom prvenstvu u Višegradu 2022. godine. Klub je podijeljen na predpionirsku, pionirsku, kadetsku i juniorsku selekciju, tako da će se na regati natjecati sve ove sekcije. Osim samog bavljenja veslanjem veslači nerijetko imaju prigodu baviti se raznim drugim oblicima sporta i aktivnog načina života poput biciklizma, skijanja, planinarenja itd.”, kažu iz VK “Rama”.

Postignuti rezultati:

  • 3 zlatna odličja na Državnom prvenstvu Republike Hrvatske u veslanju 2018. godine u kategoriji mlađih juniora i juniorki
  • brojne medalje, odličja i priznanja sa poznatih i priznatih regata u Republici Hrvatskoj te Sloveniji

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar