NAJAVA: XII. susret Uzdoljana u Innsbrucku

NAJAVA: XII. susret Uzdoljana u Innsbrucku

Susret Uzdoljana u Innsbrucku održat će se ove godine po dvanaesti put nakon pandemijske pauze. Ovogodišnji susret će biti održan 3. prosinca 2022. godine.

Raseljeni žitelji župe Uzdol svoje mjesto ne zaboravljaju

Često dolaze sa svojim obiteljima na Uzdol te u zadnje vrijeme sve više obnavljaju i dograđuju svoje obiteljske kuće. Uzdoljani su raseljeni od Prozora, preko Hrvatske sve do Austrije i Njemačke.  Oni koji su u Austroji najviše su koncentrirani oko Innsbrucka.

Vrijedna ekipa entuzijasta prije više od dvanaest godina započela je organizirati ove susrete. To nisu samo susreti Uzdoljana, nego i njihovih prijatelja. Povrh svega uz ugodni susret uvijek je taj događaj humanitarnog karaktera.

Iz organizacijskog odbora ovogodišnjeg susreta su kazali: “Kao i svaki put do sada susret je humanitarnog karaktera te pomažemo svojoj župi i najpotrebnijima. Ove godine sav prihod ide za župu Uzdol i potpora misijskom radu naše župljanke sestre Vedrane Ljubić koja se nalazi na tom vrijednom radu u Ugandi. Mnogi su se molili za sestru Vedranu kada je bila napadnuta i životno ugrožena. Ovo je jedan od naših znakova potpore njezinom upornom i vrijednom radu.”

RAZGOVOR S POVODOM: Sestra Vedrana u novoj župi kreće ispočetka, vjeruje u pomoć dobrih ljudi

Gosti na XII. susretu Uzdoljana bit će folkloraši iz Uzdola, zbor mladih i drugi župljani predvođeni župnikom don Ivanom Ivančevićem. Uzdolski bećarac ponovno će se zaoriti Innsbruckom.

Za zabavni dio večeri tu su poznati pjevač Jozo Vučić i pratnja “Allegro band”

Uz organizacijskog odbora pozivaju ne samo Uzdoljane nego sve Ramljake i sve one koji žele biti dio ovog druženja da se pridruže 3. prosinca 2022. godine u Innsbrucku.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar