Najavljeni detalji Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru

Najavljeni detalji Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru

Bjelovar i Bjelovarsko-križevačka biskupija bit će 17. rujna 2022. domaćini Susreta hrvatske katoličke mladeži.

Detalje oko načina prijave, pretprogramu i samom vrhuncu Susreta, misnom slavlju na gradskom stadionu, u programu HKR-a 18. kolovoza najavio je povjerenik Bjelovarsko-križevačke biskupije za pastoral mladih vlč. Zoran Grgić.

Gore srca

Podsjetivši na geslo Susreta “Gore srca”, naglasio je da ono ima dvostruko značenje – da su srca mladih već zapaljena Kristovom ljubavlju, ali i da svi moramo svoja srca usmjeriti prema Bogu.

“Ova zemlja nije naše konačno odredište, nego smo usmjereni k nebu. Želja je i da mladi kroz euharistiju to shvate i prihvate. A i poziv svih uključenih u pastoral je upravo to da u svakoj prilici, svakoj pobožnosti, na duhovnim obnovama i katehezama s mladima i s djecom sve je poticaj da idemo prema gore”, rekao je vlč. Grgić.

Govoreći pak o zaključenju prijava, vlč. Grgić je rekao da je konačni datum 20. kolovoza, ali da će rok najvjerojatnije biti produljen do 25. kolovoza.

“Prijavljenih – i najavljenih – sudionika dosad imamo oko 4500, ali očekujemo da će ukupan broj biti i nešto veći. Svi će najprije biti smješteni u župama naše biskupije, u kojima će se u dopodnevnim satima 17. rujna predstaviti domaćinima, a domaćini će prikazati život svoje župe”, kaže vlč. Grgić.

Potom će, oko podneva, iz svih krajeva biskupije autobusima doći u Bjelovar i u Boho parku sudjelovati u druženju i upoznavanju s drugim mladima, sve do formiranja procesije prema gradskom stadionu gdje će biti svečano misno slavlje”, dodao je vlč. Grgić.

Oko 16 sati na stadionu počinje molitveno-meditativni program u kojem će mladi Bjelovarsko-križevačke biskupije svjedočiti o važnosti Euharistije u svome životu.

Tišina

Desetak minuta prije misnoga slavlja predviđena je tišina, kao podsjetnik na tišinu uoči susreta mladih s papom Benediktom 2011. godine u Zagrebu.

Nakon svete mise u 17 sati zamišljena je jedna nova gesta koju smo nazvali “Neka posjedaju po travi!”, uoči zahvalnog slavlja koje će predvoditi Božja pobjeda.

Nakon tog programa će se prema domovima uputiti svi koji će ići toga dana, a ostali će prespavati u sportskim dvoranama, kako već bude organizirano.

Dodao je da su ranije prijave točnog broja hodočasnika potrebne i zbog majica s logotipom Susreta u različitim bojama koje će biti i isključive ulaznice za stadion.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing