Najbolji glumci Eddie Redmayne i Julianne Moore! ‘Birdman’ dobio Oscara za najbolji film

Najbolji glumci Eddie Redmayne i Julianne Moore! ‘Birdman’ dobio Oscara za najbolji film

05:53 – Matthew McConaughey, prošlogodišnji dobitnik Oscara za najboljeg glumca, predstavlja nominirane za najbolju žensku ulogu. Zlatnog kipića doma će ponijeti Julianne Moore, i to u petoj nominaciji za Akademijinu nagradu, za ulogu profesorice lingvistike oboljele od Alzheimerove bolesti u filmu 'Still Alice'.
05:48 – Došlo je vrijeme predstavljanje nominiranih za najboljeg glumca. Nominirane je predstavila lanjska dobitnica Cate Blanchett. Oscara je dobio britanski glumacEddie Redmayne za ulogu u filmu "Teorija svega" koji se u govoru zahvalio slavnom fizičaru Stephenu Hawkingu.

 

05:41 – Nominirane za najboljeg režisera prezentirao je Ben Affleck. Zlatnog kipića dobio je Alejandro González Iñárritu za film "Birdman".
05:33 – Oprah Winfrey predstavlja nominirane za najbolji scenarij prema predlošku. Oscara je dobio Graham Moore za film "Igra oponašanja".
05:30 – Eddie Murphey otkrio koji je film dobio nagradu za najbolji izvorni scenarij – "Birdman".
05:22 – Julie Andrews predstavit će nominirane filmove za najbolju izvornu glazbu. Oscara, i to četvrtog po redu, osvaja – "Grand Budapest Hotel", to jest Alexandre Desplat.
05:18 – Lady Gaga je izvela naslovnu pjesmu iz filma "Moje pjesme, moji snovi" od čije je premijere prošlo točno 50 godina.

05:00 – Najbolja pjesma je "Glory" iz biografske drame "Selma" koju su malo prije otpjevali John Legend i reper Common. Nominacije su predstavili Idina Menzel, pjevačica pjesme 'Let it go', te John Travolta koji je prošle godine napravio gaf u izgovoru imena upravo njenog imena.

http://jutarnji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar